Itālijā kāda autovadītāja sodīta par braukšanu ar 703 km/h (8)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Ford Focus ST
Ford Focus ST Foto: Ford

Neparasts ar satiksmi saistīts incidents noticis Itālijas pilsētiņā Ofaņjā, Anconas provincē. Tur kāda autovadītāja saņēmusi pārkāpuma protokolu par braukšanu ar 703 kilometriem stundā vietā, kur noteikts 70 km/h ierobežojums, un varasiestādes no viņas vēlas saņemt soda naudu 850 eiro apmērā.

Lai gan modelis Ford Focus, ar kuru veikts pārkāpums, reti kurā modifikācijā spēj braukt ātrāk par 200 km/h un par šādu sasniegumu būtu pelnījis vismaz vietu Ginesa rekordu grāmatas pirmajā lapā, policiju šis apstāklis, šķiet, nemulsina.

Policisti uzskata, ka fotoradars ir tehniskā kārtībā, pārkāpuma protokols ir pareizs, un Focus īpašniecei ir pienākums nomaksāt soda naudu 850 eiro apmērā. Viņas pretenzijas ir pieņemtas, tomēr naudas sodu atcelt neviens pagaidām negrasās. Viņai, visticamāk, atliks vien vērsties tiesā ar kompensācijas piedziņu, kā arī prasību atcelt dzēstos vadītāja punktus.

Ford Focus ST
Ford Focus ST Foto: Ford

Tieši šis varētu būt sāpīgākais jautājums, jo, kā vēsta Motor.ru, kopš 2003.gada Itālijā darbojas ballu sistēma. Saskaņā ar to katrs jaunais autovadītājs līdz ar tiesībām saņem 20 punktu kredītu. Par katru pārkāpumu to skaits samazinās, savukārt sievietei pēc desmitkārtīgas atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanas uzreiz svītroti 10 punkti.

Nobeigumā var piebilst, ka patlaban ātrākais sērijveida ielas auto ir Bugatti Chiron, kas ar aerodinamiski optimizētu virsbūvi uz pilnīgi taisna, līdzena ceļa spēj sasniegt 490,484 km/h. 

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu