Runa tiešām nav par naudu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp

TVNET turpina raidījumu ciklu "Dziesma pēc dziesmas", aicinot pašmāju mūziķus atklāt sava jaunākā albuma dziesmu tapšanas stāstu un vēstījumu. Šoreiz grupas "Audiokvartāls" dalībnieki, brāļi Ivars Ozoliņš un Arnis Ozoliņš apsprieda visas albuma "Runa nav par naudu" dziesmas citu pēc citas, atklājot par tām interesantus faktus.

Grupa "Audiokvartāls" izveidota pirms pieciem gadiem, divus gadus vēlāk tā piedzīvoja sastāva izmaiņas un sākās savas identitātes meklējumi, kas beidzot ir vainagojušies debijas albumā “Runa nav par naudu”. 

"Albumā iekļautās dziesmas ir par cilvēku savstarpējām attiecībām, un, tā kā vienas mūsu dziesmas tekstā bieži tiek atkārtoti vārdi "runa nav par naudu", izdomājām, ka tāds būs arī albuma nosaukums," stāsta grupas solists Ivars Ozoliņš.

Kompozīcijas tapušas, sadarbojoties ar producentu Mārtiņu Gailīti (Marku), kura studijā arī tika veikti skaņu ieraksti un apstrāde. Izņēmums ir dziesma "Neuzgriez muguru", kuru veidoja elektroniskās mūzikas producents "Mickeen" un kurā ir dzirdama arī jaunās dziedātājas Dionas Liepiņas balss. Paplašinot albuma muzikālos apvāršņus, dziesmā "Bezkaislīgas sarunas" ir dzirdami Vidzemes Augstskolas un Valmieras Kultūras centra kora "Skan" jaunieši,  kora partitūru veidoja Rūdolfs Bērtiņš.

"Audiokvartāls" ir brāļi Ivars un Arnis Ozoliņi, Ludvigs Lielauss un Juris Ludženieks.

Mediju atbalsta fonda ieguldījums no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem.

Par materiāla saturu atbild SIA "TVNET". Saturu veidoja Krista Garanča, Viktors Devjatovs un Mārtiņš Otto.

Foto: #SIF_MAF2020
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu