Vai modernā autoķīmija reāli atvieglo virsbūves kopšanu? Atbildi sniedz Turtle Wax.

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Klasiskie autošampūni un vaski nepamet veikalu plauktus, taču tiem pievienojas arvien jauni produkti ar sarežģītiem sastāviem, bet kā tos pareizi pielietot?

Autokosmētikas klāsts patlaban ir tik plašs, ka tajā viegli var apmaldīties. Ja es vēlos vienkārši nomazgāt automašīnu pats savā pagalmā, ko labāk izvēlēties - parastu autošampūnu par dažiem eiro vai četras - piecas reizes dārgāku, ultramodernu "hibrīda" līdzekli ar keramikas "piešprici"? Cik laika tas prasīs, un ko tas dos automašīnas izskatam? Kāpēc kaimiņš arī mazgā mašīnu pats, tikai nevis mājās, bet rokas automazgātavā, un pēc tam apsmidzina savu spēkratu ar kaut kādu "ātro vasku"? Kopā ar Turtle Wax izpētīsim trīs ceļus, kā pašu rokām tikt pie tīra un spoža auto!

Pirmais ceļš - spaiņa un sūkļa metode

Pašapkalpošanās mazgātavu un augstspiediena sadzīves mazgātāju ērā vecā, labā metode ar spaini, ziepēm un sūkli var izskatīties nedaudz anahroniska - taču tā joprojām ir iedarbīga un, pats galvenais, lēta.  Visparastākais Turtle Wax autošampūns Zip Wax maksā nedaudz vairāk par pieciem eiro. Tā kā uz desmit litriem ūdens nepieciešama vien divu vāciņu tiesa, ar puslitra pudeli pietiek ilgam laikam un daudzām automašīnām. Lai gan Zip Wax arī nedaudz "ievasko" virsmu, veidojot ūdeni atgrūdošu plēvīti, spēcīgāku aizsargājošo efektu sniedz "mazgā un vasko" tipa šampūni, piemēram, Turtle Wax Streak Free Wash & Wax. Tam pievienots unikāls katjonu skalošanas palīglīdzeklis, kas aktīvi atgrūž ūdeni. Ieteicams automašīnas mazgāšanā izvairīties no tiešiem saules stariem, neļaut šampūna putām nožūt uz virsmas un, protams, skalojot izmantot daudz ūdens. Pirms mazgāšanas var rasties nepieciešamība apstrādāt ieēdušos traipus, kurus šampūns "neņem". Te joprojām neaizstājams ir Turtle Wax Bug & Tar Remover pudelē ar trigera izsmidzinātāju. To daudzi tur automašīnā, lai ātri notīrītu putnu mēslus un citus netīrumus, kuri iekalstot ir grūti notīrāmi un bojā krāsojumu. 

Otrais ceļš - ar viedo keramiku

Autokosmētikas izstrādes un tehnoloģijas iet kopsolī ar laiku un automašīnu krāsojuma tehnikas pilnveidojumiem un izmaiņām. Ja gribat kopt sava auto virsbūvi ar pašu labāko, īstā izvēle ir Turtle Wax Hybrid sērija. Tajā ietilpstošie līdzekļi satur keramisku komponenti ar visai apbrīnojamām īpašībām. Turtle Wax Hybrid Solutions Ceramic Wash & Wax pēc nosaukuma ir tas pats autošampūns ar vaskojošām īpašībām. Taču šī autošampūna sastāvā esošie lubrikanti izceļ un aizvāc netīrumus, neļaujot tiem skrāpēt krāsu un stiklu. Pēc mazgāšanas automašīnas krāsojums iemanto visaptverošu un ilglaicīgu ūdens atvairošu efektu, kas ir daudz noturīgāks nekā lietojot parastos autošampūnu vai t.s. ātros vaskus. Runājot par tiem....izlasiet nākamo nodaļu!

Foto: Publicitātes foto

Trešais ceļš - ievasko pats!

Ja mūsdienās palicis pavisam maz auto īpašnieku, kas savu automobili mazgā mājās paši, vēl mazāk ir to, kas gatavi veltīt laiku un spēkus automašīnas pulēšanai un vaskošanai. Vienlaikus gan jāatzīst, ka tas ir labākais veids, kā atjaunot automobiļa izskatu, pie reizes ietaupot krietnu žūksni naudas, ko par šo operāciju prasītu automazgātava, krāsotava vai serviss. Tieši tāpēc Turtle Wax plauktos vēl arvien atrodami gan dažādu toņu pulieri, gan šķidrie un cietie vaski. Ja gribat izmēģināt roku, iesakām sākt ar klasiku - Turtle Wax Original Hard Shell Car Wax. Tas izstrādāts 20 gs. 40 gados, un pārdzīvojis daudzas automašīnu paaudzes un to krāsojuma metamorfozes. Turtle Wax vasku vēstures grāmatas jaunākajā nodaļas savukārt atrodams Ceramic Polish & Wax no jaunākās Hybrid Solution sērijas. Sevišķi laimējies melnas krāsas automašīnu īpašniekiem, jo viņu priekam Turtle Wax izstrādājis Hybrid Jet Black Spray Polish, kurā sintētiskie vaski savienoti ar melna pigmenta daļiņām. Bet ja negribas vaskot, gaidīt, pulēt, un tā stundām no vietas? Tad priekšplānā izvirzās ātrie autovaski.

Foto: Publicitātes foto

Kā darbojas ātrais vasks?

Ātrā autovaska ideja ir pēc iespējas vienkāršāks un ātrāks pielietojums, bez susināšanas un spodrināšanas. Turtle Wax Wax It Wet vienkārši izsmidzina uz tikko nomazgātas automašīnas, un ļauj notecēt kopā ar atlikušo ūdeni. Nožūstot, ātrais vaska sastāvā esošie polimēri veido spīdumu un aizsardzību. Ātrā vaska priekšrocība ir tā, ka lietošanai nav nepieciešamas nedz priekšzināšanas vai iemaņas, nedz kādi palīglīdzekļi, piemēram, zamša lupatiņas u.c., kas noteikti jālieto spodrinot auto ar parastajiem autovaskiem. Bez tam Wax It Wet var lietot jebkurā gadalaikā un jebkuros laika apstākļos, kas padara automašīnas mazgāšanu krietni lietderīgāku lietainā laikā vai ziemas slapjdraņķī. Ātrais vasks pieejams arī Hybrid Solutions sērijā. Ceramic Wet Wax gan ir vairākas reizes dārgāks par Wax It Wet, taču high - tech sastāvs nodrošina cenai atbilstošu efektu. 

Foto: Publicitātes foto

Materiāls tapis sadarbībā ar Getz Nordic

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu