Pārlaistīji augus? Kāds neordinārs risinājums var tos glābt

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Unsplash

Augu pārlaistīšana ir visai biežs iemesls, kādēļ ilgi lolotos un mīlētos telpaugus nākas norakstīt un izmest. Tomēr kāda austrāliete ir radusi pavisam pārsteidzošu metodi, kas var vēl palīdzēt izglābt augu no sakņu puves. 

Ja kādā brīdī pamani, ka mīļotā zāmija sāk strauji dzeltēt vai kalateju krāšņās lapas kļūst brūnas un sāk iegūt neglītus dzeltenus plankumus, bieži vien cēlonis ir pārlaistīšana. Taču kāda austrāliete Facebook dārznieku forumā pārsteigusi citus sociālā tīkla lietotājus ar  neparastu, bet efektīvu risinājumu, kas esot izglābis vairākus sievietes augus, vēsta portāls «Daily Mail».

Sieviete pārlaistītajā puķu poda augsnē ievieto tamponus.«Vēlies uzzināt padomu un pie reizes pasmieties? Es nejaušu pārlaistīju savas hoijas un domāju, kā labāk rīkoties, lai augu izglābtu. Manā vannasistabā stāvēja kaste ar tamponiem un es nolēmu tos likt lietā,» raksta austrāliete. «Sasodīts, tas nostrādāja! Es augsnē iebāzu pāris tamponus un tie pēc dažām stundām bija piesūkušies pilni ar ūdeni, bet melnzeme bija kļuvusi krietni sausāka.» Šis ieteikums izsauca neviltotas virtuālās ovācijas - citi dārzkopības entuziasti ieteikumu slavēja un apgalvoja, ka tas patiesi ir nostrādājis arī citiem augu mīļiem.

Foto: Facebook

 Augu pārlaistīšana ir bīstama augam, jo lielais ūdens daudzums neļauj skābeklim piekļūt saknēm. Skābeklis ir vitāli nepieciešams elements auga attīstībai. Skābekļa trūkuma dēļ augs nosmok, bet saknēs rodas sakņu puve, kā rezultātā augs pārstāj attīstīties un lēnām iet bojā. 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu