Daugavpilī iet bojā sieviete, kurai laupīšanas laikā nodarīti tīši, smagi miesas bojājumi (3)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Paula Čurkste/LETA

2.jūlijā Valsts policija saņēma informāciju, ka Daugavpils reģionālajā slimnīcā tika nogādāta sieviete, kura guvusi smagus miesas bojājumus. Saistībā ar notikušo Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Daugavpils iecirkņa kriminālpolicijas nodaļas likumsargi uzsāka kriminālprocesu, un diennakts laikā, 3.jūlijā, tika noskaidrotas un aizturētas iespējamās vainīgās personas – kāds 1981.gadā dzimis vīrietis, kā arī 1994.gadā un 1987.gadā dzimušas sievietes. Pašlaik policija turpina izmeklēšanu.

2.jūlijā ap pulksten 20:30 Valsts policija saņēma informāciju, ka Daugavpils reģionālajā slimnīcā ar smagiem miesas bojājumiem tika nogādāta 1984.gadā dzimusi sieviete, kura no gūtajām traumām 6.jūlijā mira.

Veicot operatīvās informācijas apstrādi, diennakts laikā, tika noskaidrotas aizdomās turamās personas –1981.gadā dzimis vīrietis, 1994. un 1987.gadā dzimušas sievietes. Jāmin, ka personas ir iepriekš sodītas. Divām no aizturētajām personām, 5.jūlijā tika piemērots drošības līdzeklis - apcietinājums.

Pēc policijas rīcībā esošās informācijas, aizdomās turamās personas, kādā privātmājā Daugavpilī, bojā gājušajai sievietei nodarīja smagus miesas bojājumus ar mērķi nolaupīt personīgās mantas. Aizdomās turamajām personām draud kriminālatbildība pēc krimināllikuma 176.panta 4.daļas un krimināllikuma 125.panta 3.daļas.

Likumsargi atgādina, ka pēc 176.panta 4.daļas, par laupīšanu, ja tā izdarīta, lietojot šaujamieročus vai sprāgstošas vielas, vai ja tā saistīta ar smagu miesas bojājumu nodarīšanu cietušajam, vai ja tā izraisījusi citas smagas sekas, — soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz piecpadsmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Pēc krimināllikuma 125.panta 3.daļas par tīša smaga miesas bojājuma nodarīšanu, kas vainīgā neuzmanības dēļ bijis par iemeslu cietušā nāvei, vai par tīša smaga miesas bojājuma nodarīšanu, ja to izdarījusi organizēta grupa, — soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz piecpadsmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu