Covid-19 uzliesmojums Liepājā un Rīgā: SPKC nosauc vairākas vietas, kuru apmeklētājiem bijis risks inficēties (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Cilvēki āra kafejnīcā Vecrīgā. Iustratīvs attēls
Cilvēki āra kafejnīcā Vecrīgā. Iustratīvs attēls Foto: Zane Bitere/LETA

 Covid-19 uzliesmojuma dēļ Slimību profilakses un kontroles centrs aicina rūpīgi sekot savam veselības stāvoklim personas, kuras nedēļas nogalē apmeklēja kādu no sešām ēdināšanas vietām Liepājā, kā arī vairākas vietas Rīgā.

SPKC epidemiologi, turpinot jau sāktās epidemioloģiskās izmeklēšanas un saņemot jaunu informāciju par saslimušajiem ar Covid-19, iezīmējuši jaunus saslimšanas gadījumu uzliesmojumus, kas saistīti ar draugu kompāniju izklaidi publiskās vietās.

Veicot trīs uzliesmojumu epidemioloģisko izmeklēšanu, epidemiologi atklājuši papildu izklaides vietas, kuras varētu būt apmeklējušas infekciozas personas.

SPKC lūdz novērot savu veselību un sekot tās izmaiņām, kā arī nepieciešamības gadījumā telefoniski vērsties pie ģimenes ārsta iedzīvotājus, kuri no 27.jūnija vakara līdz 8.jūlija vakaram apmeklēja restorānu "Aqua Luna" Rīgā, no 28.jūnija vakara līdz 9.jūlija vakaram - restorānu "Kinki" Rīgā, 3.jūlija vakarā - viesnīcu "Sport Hotel" un restorānu "7.līnija" Liepājā, 4.jūlija vakarā - kafejnīcu "Darbnīca", alus bāru "Miezis&Ko" un kafejnīcu "Delisnack" Liepājā un 5.jūlija vakarā - kafejnīcu "Vējš" Liepājā.

Veselības stāvoklis jānovēro 14 dienas no minēto publisko vietu apmeklēšanas, īpaši pievēršot uzmanību tam, vai neparādās paaugstināta temperatūra, sāpes kaklā vai klepus.

SPKC gan uzsvēra, ka restorānu apmeklētājiem risks saslimt tiek vērtēts kā zems.

Patlaban ikvienam ir iespēja veikt valsts apmaksātu Covid-19 testu arī tad, ja nav saslimšanas simptomu. Iepriekš ir obligāti jāpierakstās, zvanot uz tālruņa numuru 8303 darba dienās laikā no plkst.8 līdz 20, sestdienās laikā no plkst.9 līdz 15 un svētdienās no plkst.9 līdz 12.

SPKC tāpat aicina iedzīvotājus lejuplādēt lietotni "Apturi Covid", lai ātrāk uzzinātu, vai persona ir bijusi kontaktā ar Covid-19 saslimušo.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu