Krievijā protestētāji pieprasa aizturētā Habarovskas novada gubernatora atbrīvošanu (32)

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: @RussianRebel17

Tūkstošiem cilvēku sestdien izgājuši Krievijas Habarovskas novada pilsētu ielās, pieprasot aizdomās par pasūtījuma slepkavību organizēšanu aizturētā reģiona gubernatora Sergeja Furgala atbrīvošanu.

Habarovkā notikusi gadiem ilgi nepieredzēta mēroga demonstrācija, kuras dalībnieki skandējuši tādus saukļus kā "Brīvību!" "Maskava vācies!" un "Putins ir zaglis!"

Vladimira Žirinovska vadītā Liberāldemokrātisko partija (LDPR), kuru pārstāv aizturētais politiķis, apgalvo, ka pilsētā ielās izgājuši 35 000 cilvēku.

Tikmēr vietējā tīmekļa ziņu vietne "DVHab.ru" ziņo, ka šī esot lielākā demonstrācija Habarovskas vēsturē, vērtējot protestētāju skaitu no 20 līdz 30 tūkstošiem.

Tikmēr opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija vietējie atbalstītāji ziņo par 40 000 protestētāju un apgalvo, ka tas esot "absolūts novada rekords".

Mazāka mēroga protesti notikuši arī citās Habarovskas novada pilsētās.

Vietējie mediji vēsta, ka protesta akcijas pamatā ir miermīlīgas un ka aizturēšanas nenotiek, lai gan Habarovskā uz īsu brīdi tikusi bloķēta satiksme.

Furgala preses sekretāre Nadežda Tomčenko sociālās saziņas vietnē "Instagaram" izteikusi pateicību demonstrantiem un norādījusi, ka novads reti kad izrādījis tādu vienprātību.

Viņa paudusi pārliecību, ka protestētāji tikšos uzklausīti.

40 000 cilvēku parakstījuši arī petīciju par Furgala atbrīvošanu.

Kā ziņots, Izmeklēšanas komiteja apgalvo, ka ceturtdien aizturētais Furgals organizējis divu uzņēmēju slepkavības, kas notikušas 2004. un 2005.gadā. Viņš tiek apsūdzēts arī par kādas slepkavības mēģinājumu.

Pats Furgals kategoriski noliedzis viņam izvirzītās apsūdzības, taču tiesa piektdien piemēroja viņam divus mēnešus ilgu pirmstiesas apcietinājumu.

Iepriekš šajā lietā jau aizturēti četri noziedzīga grupējuma locekļi.

Par Habarovskas novada gubernatoru Furgals kļuva 2018.gadā, bet līdz tam viņš bija Valsts domes deputāts.

Gubernatora vēlēšanās Furgals sakāva valdošās partijas "Vienotā Krievijas" kandidāti, iegūstot aptuveni 70% balsu, un komentētāji skaidroja to kā protesta balsojumu, ko izraisījusi pieaugošā neapmierinātība ar prezidenta Vladimira Putina politikas rezultātiem.

Komentāri (32)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu