Tramps pirmo reizi bijis publiski redzams ar sejas masku (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: ACE

ASV prezidents Donalds Tramps sestdien pirmo reizi kopš pandēmijas sākuma bijis redzams ar sejas masku.

Prezidents apmeklēja Valtera Rīda militāro slimnīcu netālu no Vašingtonas, kur tikās ar ievainotajiem karavīriem un veselības aprūpes nozares darbiniekiem. Viņam uz sejas bija tumša maska ar prezidenta zīmogu. 

"Es nekad neesmu bijis noskaņots pret maskām, bet es uzskatu, ka tām ir sava vieta un laiks," pirms došanās uz militāro slimnīcu Baltajā namā sacīja Tramps.

Līdz šim Tramps bija atteicies valkāt masku sabiedrībā un netika aicinājis amerikāņus to darīt, norādot, ka tā ir katra personiskā izvēle. Taču Tramps bija izteicies, ka valkās masku, ja atradīsies pūlī, kur grūti ieverot distanci.

"Es domāju, ka atrodoties slimnīcā, sevišķi, ja runā ar daudziem karavīriem, cilvēkiem, kas dažos gadījumos tikko kā nokāpuši no operāciju galda, (..) ir lieliski valkāt masku," žurnālistiem sacīja Tramps.

Veselības aprūpes nozares amatpersonas ir aicinājušas amerikāņus valkāt maskas, lai palīdzētu apturēt vīrusa izplatīšanos, un vairāki mediji šonedēļ ziņoja, ka Trampa palīgi lūguši viņu piekāpties un parādīties publiski ar masku uz sejas un ļaut sevi nofotografēt.

Džonsa Hopkinsa Universitātes sestdien publiskotie dati liecina, ka ASV 24 stundu laikā inficēšanās ar jauno koronavīrusu apstiprināta 66 528 cilvēkiem, kas ir jauns rekords, un 760 cilvēki miruši no šī vīrusa izraisītās slimības Covid-19.

ASV kopš pandēmijas sākuma inficēšanās ar jauno koronavīrusu apstiprināta kopumā 3 242 073 cilvēkiem, no kuriem 134 729 ir miruši.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu