Arī sestdien Serbijā noritēja protesti (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Protesti pret Covid-19 ierobežojumiem Belgradā, Serbija.
Protesti pret Covid-19 ierobežojumiem Belgradā, Serbija. Foto: MARKO DJURICA / REUTERS

Serbijā sestdienas vakarā turpinājušies protesti pret valdības lēmumu atjaunot koronavīrusa pandēmijas dēļ ieviestos ierobežojumus, taču tas ir tikai viens no iemesliem, kādēļ norit piketi. 

Protesti Serbijas galvaspilsētā Belgradā sākās otrdienas naktī un katru nakti, izņemot ceturtdienu, protesti pārauga vardarbībā.

Taču nakts uz svētdienu bijusi salīdzinoši mierīga.

Pie parlamenta un tā tuvumā protestēja 500 līdz 1000 cilvēku.

Sestdienas vakara šajā rajonā notika arī protesti pret Kosovas atdalīšanos.

Iepriekšējās naktīs protestu laikā vardarbību izraisīja huligānu grupas. Arī naktī uz svētdienu vairākas aizdomīgas grupas bija redzamas parlamenta tuvumā. Policija patrulēja ielās un aizdomās turamie tika pārbaudīti, īsi nopratināti un aizvesti policijas furgonos, ziņoja mediji.

Jau vēstīts, ka dažas stundas pēc tam, kad Serbijas prezidents Aleksandars Vučičs otrdien paziņoja par nodomu nedēļas nogalē ieviest komandantstundu, lai iegrožotu jauno Covid-19 infekcijas uzliesmojumu, Belgradas ielās izgāja tūkstošiem cilvēku.

Lai gan pēc vardarbīgajām sadursmēm protestu laikā Vučičs piekāpās un ceturtdien valdība oficiāli atteicās no komandantstundas ieviešanas, protesti turpinās, par spīti varasiestāžu lēmumam aizliegt pulcēties vienviet vairāk nekā desmit cilvēkiem.

Daļa sašutušo protestētāju tā dēvētā infekcijas otrā viļņa izraisīšanā vaino pašu Vučiču, kurš priekšlaicīgi atcēlis sākotnējos ierobežojumus pirms jūnijā notikušajām vēlēšanām.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu