Izsludināta iespēja pieteikties stipendijai Vācijā kvalifikācijas celšanai ar vidi saistītās tēmās

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Vācijas karogs. Ilustratīvs attēls.
Vācijas karogs. Ilustratīvs attēls. Foto: Unsplash

Universitātes absolventiem ir iespēja pieteikties stipendijai Vācijā kvalifikācijas celšanai ar vidi saistītās tēmās, liecina paziņojums Valsts izglītības attīstības aģentūras (VIAA) mājaslapā.

Kā informēja VIAA, Vācijas federālais Vides Fonds piedāvā stipendiju programmu 19 valstu, tajā skaitā Latvijas, pilsoņiem. Programma nodrošina universitātes absolventiem turpmāku profesionālo kvalifikāciju, lai risinātu vides un dabas aizsardzības uzdevumus savās mītnes zemēs, atklāja aģentūrā.

Šai stipendijai pieteikties var kandidāti, kuri pabeiguši maģistra studijas pēdējo trīs gadu laikā, tāpat tiek gaidīti arī doktorantūras studenti.

Stipendija ilgst sešus līdz 12 mēnešus un ietver intensīvu vācu valodas kursu, kas ilgst vairākas nedēļas. VIAA pavēstīja, ka uzņēmējas iestādes Vācijā var būt universitātes, pētniecības institūti, ministrijas, uzņēmumi vai asociācijas.

Pieteikšanās stipendijai katru gadu notiekot divas reizes gadā - līdz 5.martam un 5.septembrim.

VIAA uzsvēra, ka šī stipendija nodrošinās ikmēneša stipendiju 1250 eiro apmērā, veselības, nelaimes gadījumu un civiltiesiskās atbildības apdrošināšanu, vairāku nedēļu intensīvus vācu valodas kursus Osnabrukā pirms uzturēšanās sākuma uzņemošajā iestādē, kā arī atbalstu atbilstošas uzņēmējas iestādes atrašanā Vācijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu