Polijas prezidenta vēlēšanās ar nelielu pārsvaru uzvarējis Duda (20)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Andžejs Duda.
Andžejs Duda. Foto: LESZEK SZYMANSKI / EPA

Polijas prezidenta vēlēšanās ar nelielu pārsvaru uzvarējis pašreizējais valsts galva Andžejs Duda, liecina vēlēšanu komisijas izsludinātie galīgie balsu skaitīšanas rezultāti.

Saskaņā ar oficiālajiem rezultātiem Duda pārvēlēts uz otro pilnvaru termiņu ar 51% balsu, bet viņa sāncensis Varšavas mērs Rafals Tšaskovskis ieguvis 49% balsu, paziņoja komisija.

Vēlētāju aktivitāte bijusi neierasti augsta, balsot dodoties 68,2% balsstiesīgo pilsoņu, norādīja komisija, piebilstot, ka tas ir augstākais rādītājs pēdējo 25 gadu laikā.

Duda, kuru atbalsta valdošā nacionālkonservatīvā partija "Likums un taisnīgums" (PiS), jau svētdienas vakarā paziņoja par savu uzvaru.

"Uzvarēt vēlēšanās ar 70% vēlētāju aktivitāti ir kaut kas neticams. Esmu aizkustināts. Paldies visiem maniem tautiešiem," saviem atbalstītājiem Pultuskā, aptuveni 60 kilometrus uz ziemeļiem no Varšavas, sacīja Duda.

Arī Tšaskovskis, kas pārstāv opozīcijā esošo liberāli konservatīvo partiju "Pilsoniskā platforma" (PO), savu sakāvi jau atzinis pirms oficiālo rezultātu pasludināšanas.

Komentāri (20)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu