Bulgārijā ceturto vakaru pēc kārtas notikuši protesti pret valdību

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Svētdienas vakarā tūkstošiem bulgāru ceturto dienu pēc kārtas pulcējās protestos galvaspilsētā Sofijā un citās pilsētās, protestējot pret korupciju un pieprasot atkāpties labēji centriskajai valdībai.

Aptuveni 3000 cilvēku pie valdības mītnes skandēja "Mafija" un "Atkāpties" un pēc tam devās uz parlamentu.

Protesti sākās pēc tam, kad ceturtdien policija un prokuratūra veica reidu prezidenta Rumena Radeva rezidencē un aizturēja divus viņa padomniekus aizdomās par tirgošanos ar politisko ietekmi.

Kratīšanas izsauca sabiedrības sašutumu un izveda Sofijas ielās tūkstošiem demonstrantu, kas to nosodīja kā valdības un ģenerālprokurora Ivana Gečeva uzbrukumu sociālistu atbalstītajam Radevam.

Radevs, kas 2016.gadā amatā tika ievēlēts ar opozīcijā esošo sociālistu atbalstu, pastāvīgi kritizējis premjerministra Boiko Borisova centriski labējo valdību, apsūdzot to korupcijā, tiesiskuma trūkumā un runas brīvības apspiešanā.

Radevs sestdien nāca klajā ar aicinājumu atkāpties valdībai, kā arī ģenerālprokuroram, norādot, ka tas esot vienīgais ceļš, kā mazināt politisko spriedzi, kas izsaukusi masu protestus visā valstī.

Borisovs atrodas pie varas kopš 2009.gada, un viņa trešais pilnvaru termiņš beidzas nākamā gada martā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu