DĀR koronavīrusa uzliesmojuma dēļ atjauno komandantstundu un aizliedz alkohola tirdzniecību

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Dienvidāfrikas Republikas (DĀR) prezidents Sirils Ramafosa svētdien atjaunojis komandantstundu naktīs un aizliedzis alkohola tirdzniecību, valstī krasi pieaugot jaunā koronavīrusa inficēšanās gadījumu skaitam, kas apdraud veselības sistēmas spējas tikt ar to galā.

DĀR koronavīrusa inficēšanās gadījumu skaits pēdējās dienās krasi palielinājies, dienā reģistrējot vismaz 12 000 jaunu gadījumu, kas smagi atsaucies uz veselības sistēmas resursiem.

DĀR ar 276 242 inficēšanās un 4079 nāves gadījumiem ir jaunā koronavīrusa pandēmijas vissmagāk skartā valsts kontinentā.

Ramafosa brīdināja, ka "koronavīrusa vētra", ar kuru saskaras DĀR, "ir daudz niknāka un daudz postošāka par jebko, kas mums bijis zināms agrāk".

Ramafosa pavēstīja, ka no pirmdienas tiek noteikta komandantstunda no plkst.21 līdz plkst.4, kā arī aizliegta alkohola tirdzniecība.

Viņš arī aizliedza ģimeņu ciemošanos un sociālos pasākumus, kas tiek vainoti par koronavīrusa izplatības veicināšanu.

Ramafosa arī paziņoja, ka valdība nostiprina veselības aprūpes sistēmu, kur koronavīrusa pacientiem rezervēti 28 000 gultasvietu. Taču sistēmai trūkst personāla un joprojām vajadzīgs vismaz 12 000 medmāsu, ārstu un fizioterapeitu.

Eksperti prognozē, ka koronavīruss kulmināciju DĀR sasniegs laikā no jūlija līdz novembrim un prasīs vismaz 40 000 dzīvību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu