Pašizaugsme jeb kā atklāt dzīves patieso garšu

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Mūsu dzīve ir iedalīta trīs daļās – vienu no tām mēs pavadām strādājot, otru – miegā, atgūstot spēkus, bet trešā ir mūsu brīvais laiks, ko varam veltīt savām interesēm un pašizaugsmei. 

Kā stāsta klīniskā psiholoģe Ilze Plauča, ir lietderīgi saprast, kādas ir mūsu īstenās vēlmes brīvā laika pavadīšanai, jo tajā ir iespēja realizēt ieceres, kuras ikdienas steigā ir grūti izdarīt. Turklāt par mūsu pašizaugsmi rūpējas arī tehnoloģiju ražotāji, tostarp uzņēmums Huawei, kas savā lietotņu izplatīšanas platformā AppGallery piedāvā arvien plašāku mobilo lietotņu klāstu jaunu prasmju apgūšanai.

Dzīve bez pašizaugsmes – vai tas ir iespējams?

“Katram no mums kādreiz parādās sajūta, ka “kaut kas” mūsu dzīvē nenotiek, kā vajag, un ir nepieciešamība pēc jauniem sasniegumiem un iespaidiem. Tad ir svarīgi saprast, ar ko tieši neesmu apmierināts un, kādas prasmes man pašlaik ir nepieciešamas, lai sasniegtu vēlamo. Ja tas ir skaidrs, atliek tikai veikt vēlamās izmaiņas dzīvē,” stāsta I. Plauča.

Viņasprāt, vasarā ikdienas steiga mazinās un ir iespēja pārdomāt, kādā dzīves sfērā izmaiņas būtu lietderīgas, kā arī samērot esošās iespējas ar izaicinājumiem. Taču, ja vieniem izmaiņas veikt ir vieglāk, citiem tas ir liels izaicinājums. “Šeit palīgā nāk jaunākās tehnoloģijas, kas piedāvā aizvien vairāk risinājumu, lai šīs vēlmes varētu realizēt dzīvē ātri un vienkārši. Piemēram, Huawei lietotņu veikalā AppGallery iespējams atrast lietotnes, kas ne vien kļūs par aizraujošu brīvā laika aktivitāti, bet arī palīdzēs sasniegt gan acīmredzamus, gan ne tik acīmredzamus rezultātus. Pēdējo 10 mēnešu laikā AppGallery lietotņu skaits ir pieckāršojies, un nu lietotājiem ir vairāk nekā 60 000 lietotņu, no kurām izvēlēties sev tīkamāko,” stāsta Gunta Kursiša, "Huawei Mobile Services" Biznesa attīstības vadītāja Latvijā.

Foto: Publicitātes foto

Pirmie soļi ceļā uz sevis pilnveidošanu

Dzīvē nav nekas gluži līdzīgs vai tikpat neaizmirstams, kā jauna pieredze vai aizraušanās. Kā stāsta psiholoģe Ilze Plauča, jaunas iemaņas sākam apgūt jau bērnības gados, kad notiek intensīva augšana un izejam cauri dažādiem uzvedības, zināšanu un emocionālā stāvokļa modeļiem, bet vēlāk ir iespēja šīs gūtās iemaņas pilnveidot un piemērot izvirzītajiem mērķiem dzīvē.

Jāatceras, ka pirmo soļu speršana pretim pašizaugsmei ir ilgstošs process, un mums jau no pirmās reizes nav jāizvirza sev nerealizējami mērķi. Piemēram, ja kāds vasaras laikā apņēmies iegūt labu fizisko formu, nav jāsāk ar stundām ilgiem intensīviem treniņiem. Tā, piemēram, lietotne Plank Workout, kas pieejama AppGallery, piedāvā trīs dažādas grūtības pakāpes ar uzdevumiem, kas palīdz zaudēt liekos kilogramus, uzturēt muskuļu tonusu un stiprināt ķermeni. Turklāt atliek sākt tikai ar nieka 7 minūtēm dienā! Lai iegūtu vēlamās ķermeņa aprises, ne vienmēr jāķeras klāt fiziskām aktivitātēm – svarīgu lomu spēlē arī veselīgs uzturs. Lietotne Calorie Journal ir pirmais solis, lai zaudētu lieko ķermeņa svaru un uzskaitītu, cik daudz kaloriju tiek uzņemts katru dienu. Lietotne piedāvā iespēju uzņemt savas maltītes fotoattēlu, aprēķināt kalorijas, kā arī uzstādīt dienas mērķi.

Lai lietotājiem būtu iespēja bagātināt savas prasmes un zināšanu krātuvi, nepieciešams atbilstošu lietotņu klāsts. Huawei cenšas stimulēt izstrādātājus visā pasaulē veidot arvien jaunas programmas tieši AppGallery veikalam, turklāt šī mērķa labad uzņēmums ieguldījis vienu miljardu ASV dolāru Shining Star programmā, lai atbalstītu talantīgus lietotņu izstrādātājus un papildinātu AppGallery piedāvājumu.

Mobilās lietotnes mums var palīdzēt apgūt ne vien prasmes, kas uzlabo fizisko pašsajūtu, bet arī tādas aktivitātes, kas piepilda mūsu emocionālo un intelektuālo pasauli. Kā stāsta G. Kursiša, vasara daudziem var kļūt par labvēlīgu laiku, kad paplašināt savas zināšanas, kuras vēlāk var pārvērst praktiskos ieguvumos, piemēram, likt pamatakmeņus jaunas valodas apgūšanai. “AppGallery pieejamā lietotne Tandem Language Exchange darbojas kā sarunu platforma, kur ikviens var komunicēt un iepazīties ar cilvēkiem no visas pasaules, vienlaikus spodrinot savas valodas prasmes,” stāsta Huawei eksperte. Savukārt tiem, kas sapņo par siltiem vasaras vakariem pie ugunskura ar ģitāru rokās, talkā nāks lietotne Real Guitar, kas pārvērtīs viedtālruni reālā ģitāras simulācijā, lai akordu apgūšana būtu jautra, patīkama un vienkārša.

Jaunas zināšanas un prasmes mūsdienu cilvēkam ir neatņemama daļa no dzīves un tajā piedzīvotā, turklāt mūsu viedtālrunis, kas vienmēr ir pa rokai, var palīdzēt mums tās apgūt jebkur un jebkurā laikā. “Ņemot vērā, ka katrā valstī darbojas komandas, kas papildina AppGallery lietotņu klāstu, lietotāji var būt droši, ka pavisam drīz viņiem pavērsies vēl plašāks piedāvājums sevis pilnveidošanai un brīvā laika aktivitātēm,” piebilst G. Kursiša.

Foto: Publicitātes foto

Turklāt, pateicoties Huawei izstrādātajam risinājumam “Tālruņa klons” (Phone Clone), tagad lietotājs var pārnest visas sev svarīgākās lietotnes no vecā uz jauno viedtālruni pāris vienkāršos soļos. “Lietotājam atliek savienot abas viedierīces, noskenēt ekrānā redzamo QR kodu un atlasīt visus tos datus un lietotnes, kuras viņš vēlas pārsūtīt. Arī visi jaunie Huawei viedtālruņi, tostarp P40 Pro, iegādes brīdī ir aprīkoti ar “Tālruņa klons” lietotni,” skaidro Huawei eksperte.

Motivācija apgūt jaunas prasmes reizēm nenāk viegli – pametot komforta zonu, mēs sev uzdodam neskaitāmus jautājumus: ”Vai man tas jādara? Vai es to varu? Vai es neizskatos muļķīgi?”. Kā atzīst psiholoģe Ilze Plauča, labs motivators prasmju veicināšanai var būt ieguvumu izvērtēšana: “Ir svarīgi jaunās iemaņas integrēt dzīvē, apbalvot sevi par sasniegto, saprast, vai tās sniedz plānotos rezultātus un izdarīt secinājumus”.

CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu