Trīs Rīgas apkaimju iekšpagalmos plāno veidot jaunus labiekārtošanas elementus

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: RISEBA/Arhitektūras un Dizaina fakultāte/RDPAD

Maskavas forštates, Zolitūdes un Sarkandaugavas apkaimēs Rīgā tuvākajā laikā plānots radīt jaunus labiekārtošanas elementus, informē Rīgas domes Pilsētas attīstības departaments.

Pagājušajā nedēļā apkaimju iedzīvotājiem un citiem interesentiem improvizētā izstādē bija iespēja apskatīt Pilsētas attīstības departamenta un ainavu darbnīcas "ALPS" piedāvātās idejas un uzdot jautājumus to autoriem un ekspertiem, kā arī paust viedokli par projekta dalībnieku radītajiem risinājumiem teritoriju attīstībai tuvākajā nākotnē.

Zolitūdes topošajā parkā starp deviņstāvu namiem tiek piedāvāts ierīkot romantiskas nojumes, bērnu zonu, kā arī atpūtas stūri ar āra trenažieriem un pastaigu ceļu. Savukārt Sarkandaugavas Ozolaines parkā plānots ierīkot jaunu celiņu un apgaismojumu sistēmu, kā arī atjaunot basketbola laukumu. Bet Maskavas forštatē taps terašveidīga atpūtas zona, kā arī urbānais dārzs, kura ierīkošanā un uzturēšanā varēs piedalīties paši iedzīvotāji.

"Svarīgi uzsvērt, ka piedāvātie iekšpagalmu labiekārtošanas risinājumi radīti, ņemot vērā iedzīvotāju paustās vēlmes un apzinātās vajadzības.

Projektā iesaistīti arī biznesa, mākslas un tehnoloģiju augstskolas "RISEBA" un Rīgas Tehniskās universitātes studenti, augstskolu mācībspēki, kuri profesionālu arhitektu un ainavu arhitektu vadībā kopā ar Rīgas pašvaldības speciālistiem pētīja iespējas uzlabot dzīvojamo vidi un ārtelpu izvēlētajās vietās, uzklausīja iedzīvotāju vēlmes un izstrādāja labiekārtojuma un teritoriju attīstības priekšlikumus," pauda Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta projektu vadītāja Laura Kļaviņa.

Iecerēts, ka trīs Rīgas apkaimju iekšpagalmu labiekārtošana sāksies jau šajā rudenī.

Apkaimju labiekārtojuma un teritoriju attīstības projekti tiek finansēti no Rīgas infrastruktūras fonda.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu