Nedēļas nogalē Kārsavas novadā izglābts mežā apmaldījies cilvēks

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Aizvadītajā piektdienā Kārsavas novadā izglābts mežā apmaldījies cilvēks, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas (VUGD) pārstāve Anete Strazdiņa.

Piektdien plkst.14.35 VUGD saņēma izsaukumu uz Kārsavas novada Malnavas pagastu, kur, kā liecināja saņemtā informācija, mežā ir apmaldījies cilvēks.

Mežā glābēji izmantoja autocisternas skaņas signālu, kuru izdzirdot un dodoties tā virzienā, cilvēks izkļuva laukā no meža. Plkst.15.47 darbi notikuma vietā pabeigti.

VUGD atgādina, ka, dodoties mežā sēņot vai ogot, jāatceras par drošību un līdzi jāņem uzlādēts mobilais telefons, lai nepieciešamības gadījumā varētu izsaukt operatīvos dienestus pa tālruni 112.

"Ja saprotat, ka pašu spēkiem nespēsiet izkļūt no meža, zvaniet glābējiem un nosauciet tiem pēc iespējas konkrētākus orientierus - kurā vietā jūs iegājāt mežā, cik ilgi esat uzturējies mežā, kādus dabas vai cilvēka veidotus objektus jūs esat šķērsojis vai tiem pagājis garām," aicina VUGD, skaidrojot, ka šī informācija palīdzēs glābējiem atrast apmaldījušos cilvēku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu