"Rīgas satiksme" plāno par €200 000 izstrādāt elektronisko biļešu iegādes sistēmu (4)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Makare / LETA

Rīgas pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" plāno par 200 000 eiro izstrādāt elektronisko biļešu iegādes sistēmu, liecina Iepirkumu uzraudzības biroja informācija.

"Rīgas satiksme" izsludinājusi iepirkumu par elektronisko sistēmu funkcionālo iespēju paplašināšanas darbiem ar QR koda biļetēm.

Konkursa nolikumā teikts, ka uzvarētājam būs jānodrošina pilns cikls elektroniskas (koda) biļetes iegādei. 

Attiecīgi konkursa uzvarētājam būs jānodrošina "Rīgas satiksmes" lietojumprogrammas saskarnes (API) izveidi datu apmaiņai starp lietotni "RigaCard" un "Rīgas satiksmes" sistēmu SKUS, kur iekļautas biļešu veidu klasifikatoru izgūšanas, pārdošana pieprasījumu nodošanas un pārdošanas apstiprinājumu un koda saņemšanas, kā arī koda validācijas pārbaudes datu apstrādes. Turklāt saskarne jāveido tā, lai to var izmantot arī citu līdzvērtīgu kvalificēta maksājuma operatora uzturētu lietotņu datu apmaiņās.

Iepirkuma uzvarētājam būs jānodrošina arī pilnībā bezkontakta biļetes koda validāciju, transformējot kodu braucienam derīgā biļetē, kad lietotājs transportlīdzeklī ar lietotnes palīdzību skenēs transportlīdzeklī izvietotu QR kodu, tādējādi validējot izvēlēto biļetes kodu un reģistrējot validācijas faktu SKUS. 

Turklāt būs arī jānodrošina pilnībā bezkontakta braukšanas pakalpojuma apmaksas kontroles funkcija, realizējot to ar papildinātu "Rīgas satiksmes" kontroles dienesta lietotnes (iespējams arī saistītā līgumsodu reģistra) funkciju klāstu. Jārealizē iespēja lietotnē "RigaCard" sadaļā "Uzrādīt biļeti" uz viedierīces ekrāna attēlot biļetes kontroles QR kodu, ko pasažieris uzrāda kontroles dienesta darbiniekam. Šādai funkcionalitātei ir jābūt pieejamai bezsaistes režīmā. Turklāt, konstatējot pārkāpumu, lietotnē jāspēj sākt pārkāpuma fiksācijas procesu, integrējoties eksistējošā pārkāpumu fiksācijas mehānismā. 

Tāpat jāparedz iespēja pasažieriem, iegādājoties biļeti, izmantot tiem reģistrētos braukšanas maksas atvieglojumus to kontroli. Ja ir piemērots braukšanas maksas atvieglojums, šis fakts ir jāatspoguļo arī kontroles QR kodā un to skenējot - kontroles dienesta lietotnē.

Iepirkuma paredzamā līguma cena ir 200 000 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN), un pretendenti piedāvājumus var iesniegt līdz 3.augusta plkst.15.

Konkursa prasības nosaka, ka pretendentam iepriekšējo triju gadu laikā jābūt pieredzei vismaz divu informācijas sistēmu pilnveidošanas projektu realizācijā (kad izstrādātie programmprodukti vai informācijas sistēmas papildinājumi ir nodoti lietošanā un darbojas produkcijas vidē), kur sniegtā pakalpojuma finanšu apmērs ir ne mazāks kā 200 000 eiro katrā projektā. Turklāt vismaz viena šāda projekta laikā jābūt veiktai automatizētas norēķinu un pakalpojumu apstrādes informācijas sistēmas integrācijai ar vismaz trīs biļešu tirdzniecības operatoru sistēmām, nodrošinot vismaz 2500 darījumu apstrādi dienā.

Tāpat pretendentam iepriekšējo triju gadu laikā jābūt pieredzei vismaz divu mobilo lietotņu izstrādes projektos, kur vismaz vienā projektā mobilā lietotne nodrošina integrāciju ar valsts vai pašvaldību iestāžu vai kapitālsabiedrību informācijas sistēmu.

"Rīgas satiksme" nodrošina pasažieru pārvadājumus ar autobusiem, tramvajiem un trolejbusiem Rīgā, kā arī apsaimnieko autostāvvietas pilsētas ielu malās. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir Rīgas dome.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu