"Dienas žurnāli" pērn samazinājuši zaudējumus

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Zane Bitere / LETA

Izdevniecība "Dienas žurnāli" pērn strādāja ar 2,249 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 1,7% mazāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas zaudējumi samazinājās par 32,4% - līdz 217 358 eiro, liecina informācija "Firmas.lv".

Uzņēmuma gada finanšu pārskata vadības ziņojumā teikts, ka 2020.gadā kompānija plāno tālāk attīstīt izdotos žurnālus un veidot jaunus satura produktus.

"Dienas žurnālu" vadības ziņojumā arī atzīmēts, ka 2020.gada pavasarī saistībā ar Covid-19 izsludināto ārkārtējo situāciju valstī ir būtiski kritušies kompānijas gūtie žurnālu mazumtirdzniecības un reklāmas ieņēmumi. Reklāmas ieņēmumu krituma un pulcēšanās ierobežojumu dēļ atcelta speciālizdevumu izdošana un citi projekti. 

Kompānija ir vienojusies ar darbiniekiem par personāla izmaksu samazināšanu un saņems atbalstu Latvijas valsts finansētajā programmā "Atbalsts medijiem Covid-19 krīzes radīto seku samazināšanai".

LETA jau vēstīja, ka "Dienas žurnāli" 2018.gadā strādāja ar 2,289 miljonu eiro apgrozījumu un 321 879 eiro zaudējumiem.

SIA "Dienas žurnāli" dibināta 1997.gadā, un tās pamatkapitāls ir 900 000 eiro. Izdevniecības vienīgais īpašnieks ir SIA "SM Investīcijas". Kompānijas patiesie labuma guvēji ir Jānis Svārpstons un Jānis Maršāns.

Izdevniecība izdod tādus žurnālus kā "Ilustrētā Pasaules Vēsture", "Ilustrētā Junioriem", "Una", "Dari Pats" u.c.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu