Rinkēvičs: ES ir skaidri jāpauž nostāja pret Svētās Sofijas katedrāles pārveidošanu par mošeju Stambulā (11)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Svētās Sofijas katedrāles Stambulā.
Svētās Sofijas katedrāles Stambulā. Foto: ERDEM SAHIN / EPA

Eiropas Savienībai (ES) ir skaidri jāpauž sava nostāja pret Svētās Sofijas katedrāles Stambulā pārveidošanu par mošeju, uzskata ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV).

Kā informēja Ārlietu ministrijā, šodien Briselē notika ES Ārlietu padomes sanāksme, kuras laikā ES dalībvalstu ārlietu ministri diskutēja par Covid-19 ietekmi Latīņamerikā un Karību jūras reģionā, kā arī pārrunāja situāciju Turcijā, fokusējoties uz ES - Turcijas attiecībām un Turcijas lomu reģionā.

Runājot par ES un Turcijas attiecībām, Rinkēvičs vērsa klātesošo uzmanību uz to, ka Svētās Sofijas katedrāles Stambulā ir iekļauta UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā un aicināja ES izveidot jaunu stratēģiju ar Turciju.

"Turcija ir nozīmīga ES partnere, ar kuru svarīgi turpināt dialogu un sadarbību kopējo interešu jomās, veicinot savstarpēju sapratni. Esam ieinteresēti strādāt ar Turciju, lai risinātu kopīgos izaicinājumus," uzsvēra ministrs.

Tāpat ministrs pauda, ka pandēmijas krīze likusi apzināties, cik svarīgi ikdienas komunikācijā ir izmantot vairāk digitālu risinājumu. Viņa ieskatā, tā ir joma, kurā ES un tās dalībvalstis savā pieredzē var dalīties ar Latīņamerikas un Karību jūras reģiona valstīm, tādējādi palīdzot tām īstenot e-pārvaldes reformas, norādīja ministrs, runājot ar Latīņamerikas un Karību jūras reģiona sadarbību ar ES.

Ministrs arī akcentēja, ka Covid-19 krīze ir parādījusi, ka ārkārtīgi svarīga ir pieeja brīvai, uzticamai, zinātnē balstītai informācijai. ES zināšanas un paraugprakse cīņā pret dezinformācijas izplatību var būt noderīga arī Latīņamerikas un Karību reģiona valstīm.

Runājot par ES un Turcijas attiecībām, Rinkēvičs vērsa klātesošo uzmanību, ka ES ir skaidri jāpauž sava nostāja pret Svētās Sofijas katedrāles Stambulā pārveidošanu par mošeju, kas ir iekļauta UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā un aicināja ES izveidot jaunu stratēģiju ar Turciju.

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu