Reirs un ģenerālprokurors vienisprātis par VID nozīmi finanšu noziegumu un korupcijas prevencijā (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Valsts kanceleja

 Pirmdien finanšu ministra Jāņa Reira (JV) un jaunā ģenerālprokurora Jura Stukāna tikšanās laikā puses bijušas vienisprātis par Valsts ieņēmumu dienesta (VID) nozīmi finanšu noziegumu un korupcijas prevencijā, informēja Finanšu ministrijā (FM).

Reirs un Stukāns šodien tikušies, lai pārrunātu aktuālākos jautājumus, tostarp par sabiedrības informēšanu saistībā ar finanšu noziegumiem un to novēršanu, kā arī par prokuratūras finansējumu.

Sarunas gaitā ģenerālprokurors informēja par savām darba prioritātēm - pirmstiesas izmeklēšanas kvalitātes uzlabošanu, pirmstiesas izmeklēšanas termiņa samazināšanu un prokuroru un izmeklētāju kvalifikācijas paaugstināšanu.

Savukārt Reirs apstiprinājis nostāju par VID atklātību un pauda viedokli, ka VID izmeklēšanas iestādēm ir jānodrošina regulāra un pilnvērtīga komunikācija. Finanšu ministra ieskatā, VID jāatklāj sabiedrībai informācija arī par darbinieku iesaisti noziedzīgos nodarījumos un informācija par finanšu noziegumiem un dienesta veiktajiem pasākumiem to atklāšanā un novēršanā.

Sarunas laikā gan finanšu ministrs, gan ģenerālprokurors bija vienisprātis, ka VID jākļūst aktīvākam sabiedrības informētības ziņā un ka tai ir liela nozīme finanšu noziegumu un korupcijas prevencijā.

Jau ziņots, ka no 12.jūlija amata pilnvaru termiņš sācies jaunajam ģenerālprokuroram Jurim Stukānam, aģentūra LETA noskaidroja prokuratūrā. Stukāns iepriekš paziņojis, ka viņa vadībā prokuratūru sagaidīs lielas reformas.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu