Uz treniņiem peldbaseinos plāno vairs neattiecināt prasību par astoņiem kvadrātmetriem uz apmeklētāju

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Peldēšanas sacensības.
Peldēšanas sacensības. Foto: EPA/Scanpix

 Plānots uz treniņiem peldbaseinos vairs neattiecināt prasību par astoņiem kvadrātmetriem uz apmeklētāju, informēja Veselības ministrijas (VM) pārstāvis Oskars Šneiders.

Kā pavēstīja VM, valdības noteikumu grozījumu projekts paredz uz sporta treniņu (nodarbību) un sporta sacensību norisi peldēšanā publiskas lietošanas peldbaseinos neattiecināt prasību par astoņu kvadrātmetru lielas ūdens virsmas platības nodrošināšanu uz vienu apmeklētāju. 

Ministrijā skaidro, ka peldēšanas treniņš norisinās sertificēta peldēšanas trenera vadībā, turklāt organizētu treniņu dalībnieku peldēšanas prasmes (tai skaitā dažādos peldēšanas stilos, lielākā daļa no kuriem paredz izelpu ūdenī) gandrīz pilnībā izslēdz inficēšanās riskus treniņa vai sacensību laikā. 

Tādējādi uz treniņiem un sporta sacensībām peldēšanā tiks attiecināts tāds pats Ministru kabineta noteikumos ietvertais tiesiskais regulējums kā citos sporta veidos, norāda VM.

Noteikumi attiecībā uz citiem sporta veidiem paredz, ka tajos var neievērot distancēšanās nosacījumu par diviem metru savstarpēju attālumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu