Šuplinska: Domājam par atbalstu ar viedierīcēm maznodrošinātajiem un daudzbērnu ģimenēm (23)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Latvijas izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska
Latvijas izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska Foto: Jānis Škapars/TVNET

 Tiek domāts par atbalstu, lai attālinātajām mācībām nepieciešamās viedierīces nodrošinātu maznodrošinātām un daudzbērnu ģimenēm, šodien pēc koalīcijas partiju sanāksmes žurnālistus informēja izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska (JKP).

Šuplinska arī skaidroja, ka vēl turpināsies gaidāmo likuma grozījumu apspriešana, kas paredz attiecīgās izmaiņas par viedierīču izmantošanu.

Jau ziņots, ka pētnieciskās žurnālistikas centrs "Re:Baltica" iepriekš vēstīja, ka Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) gatavo izmaiņas Izglītības likumā, kas noteiktu, ka attālināta mācīšanās ar viedierīču palīdzību turpmāk būtu viena no klātienes mācību formām, kā arī paredzēs, ka ierīce ar interneta pieslēgumu ir viens no individuālajiem mācību piederumiem, ko skolēnam nodrošina ģimene.

Tiesībsargs Juris Jansons gan norādījis, ka, ja ikvienam vecākam, bez izņēmumiem, būs jānodrošina savas atvases ar viedierīcēm, faktiski tiks liegta Satversmē garantētā bezmaksas izglītība. Tiesībsargam bažas radot jautājums, ja dators vai viedierīce ar interneta pieslēgumu jānodrošina vecākiem, kā risinās jautājumu, ja ģimene finansiālu vai tehnoloģisku apsvērumu dēļ to nevar nodrošināt. 

"Vai būs kādas alternatīvas?" paziņojumā vaicā Jansons, uzsverot, ka, ja alternatīvu nav, tad faktiski tiks liegta Satversmē garantētā obligātā izglītība.

Komentāri (23)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu