Otrdienas rītā vietām vien +6 grādi; dienas gaitā vietām līs

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Otrdienas saullēktā gaisa temperatūra vietām Latgalē un Vidzemes augstienē bija noslīdējusi līdz +6 grādiem, liecina dati no meteoroloģisko novērojumu stacijām. 

Valsts lielākajā daļā minimālā gaisa temperatūra naktī bija +7..+10 grādi, piekrastē dažviet +12..+14 grādi. Deviņos rītā gaidāmi +14..+17 grādi.

Laiks pārsvarā saulains, bez nokrišņiem. Vietām mākoņi un izzūdoša migla, vairāk mākoņu ir Kurzemē. Lēns vējš un bezvējš.

Rīgā saulains rīts, pūš viegls dienvidrietumu vējš. Gaisa temperatūra saullēktā bija +7 grādi starptautiskajā lidostā un +12 grādi pilsētas centrā.

Otrdien atsevišķās vietās Latvijā gaidāms īslaicīgs lietus, vairāk lietus mākoņu pēcpusdienā un vakarā būs Kurzemes vidienē un Zemgales rietumos, prognozē sinoptiķi.

Saule mīsies ar mākoņiem. Gaisa temperatūra pēcpusdienā būs +18..+23 grādi. Pārsvarā saglabāsies lēns vējš.

Rīgā mākoņu daudzums palielināsies, pēcpusdienā samazināsies, bet vakarā atkal pieaugs. Nav gaidāmi nokrišņi. Pūtīs lēns mainīga virziena vējš, maksimālā gaisa temperatūra +21..+22 grādi.

Laikapstākļus nosaka augsta spiediena apgabals. Atmosfēras spiediens 762-763 dzīvsudraba staba milimetri jūras līmenī.

Maksimālā gaisa temperatūra pirmdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +17,8 grādiem Liepājā līdz +22,1 grādam Bauskā.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 13.jūlijā bija +40..+42 grādi Portugālē, Spānijā, Kiprā un Krievijas dienvidos. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz otrdienu -3 grādi augstākajos kalnos Centrāleiropā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu