Pagājušajā diennaktī Latvijā reģistrēti 13 ugunsgrēki

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evija Trifanova/LETA

Pagājušajā diennaktī Latvijā reģistrēti 13 ugunsgrēki, kuros cilvēki necieta, liecina Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) informācija.

Trīs ugunsnelaimes notikušas Rīgā, piecas - citās Latvijas pilsētās, bet vēl piecas - novados.

VUGD pārstāve Agrita Vītola aģentūru LETA informēja, ka vakar plkst.23.24 tika saņemts izsaukums uz Olaines novadu, kur cilvēks bija apmaldījies mežā. Sadarbībā ar Valsts policijas darbiniekiem, cilvēks tika atrasts un nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem.

Tāpat aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kur dega atkritumi, koks un zemsedze, elektrosadales skapis dzīvojamā mājā, vieglā automašīna, siens, piededzis ēdiens, dārza māja, loga rāmis, prožektors, šķūnis.

Glābjot bezpalīdzīgā stāvoklī nonākušus dzīvniekus, vakar ugunsdzēsēji glābēji Kuldīgas novadā nocēla no ligzdas ievainotu stārķu mazuli, Jelgavas novadā izcēla kaķi, kurš bija iekritis dūmvadā, notvēra un palaida brīvībā meža masīvā čūsku, kas atradās lauku virtuvē, bet Krustpils novadā no divus metrus dziļas akas izcēla suni un nodeva saimniekam.

Kopumā pagājušajā diennaktī VUGD saņēmis 41 izsaukumu - 23 reizes sniegta dažāda veida palīdzība iedzīvotājiem, bet vēl pieci izsaukumi novērtēti kā maldinājumi.

Šogad ugunsgrēkos Latvijā ir gājuši bojā 46, bet cietuši 143 cilvēki. No ūdeņiem līdz šim izcelti 68 noslīkušie.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu