Latvijas autošosejas braucēji cīnīsies par uzvarām Biķernieku trasē

TVNET Auto
CopyDraugiem X Whatsapp
BMW 325 CUP sacīkšu automašīnas sacensībās
BMW 325 CUP sacīkšu automašīnas sacensībās Foto: Publicitātes foto

26. jūlijā Biķernieku trasē norisināsies Baltijas autošosejas čempionāta (BaTCC) otrais posms jaunizveidotajā „BMW 325 CUP” klasē, kas kļuvusi ļoti populāra dalībnieku vidū un kur jau tagad iezīmējās cīņas trasē starp Latvijas un Lietuvas autošosejas braucējiem.

Sacensībās uz starta stāsies aptuveni 15 dalībnieku, tajā skaitā 8-10 no Latvijas. Pirmajā sacensību posmā jūnija beigās Kauņā uz starta stājās trīs Lietuvas pārstāvji, bet Rīgā sagaidāmi jau seši kaimiņvalsts sportisti, arī pašreizējais čempionāta līderis, titulētais Ramūns Čapkausks.

Foto: Publicitātes foto

Matīss Mežaks, kurš kopvērtējumā ieņem otro vietu un tiek uzskatīts par vienu no favorītiem arī uz uzvaru čempionātā, uz sacensībām Rīgā skatās optimistiski: „Kauņas sacensības bija ugunskristības automobilim, tāpēc par ieņemto otro vietu esmu pat ļoti priecīgs. Tomēr Rīgā mērķi ir visaugstākie, jo tā ir mūsu mājas trase, kā arī automobilis būs jau ieguvis kauju rūdījumu. Priecē, ka klasē ir iesaistījušies arī daudz ātru lietuviešu sportistu, un drīzumā gaidām pievienojamies arī igauņu sportistus. Šāda daudzveidība čempionātu padara tikai interesantāku un pat veido arī veselīgu sacensību starp valstīm. Tiekamies 26. jūlijā!”

Foto: Publicitātes foto

Latvijas dalībnieku pulkā uz starta redzēsim jau pieredzējušos autošosejas braucējus – Artjomu Kočlamazašvili, Ģirtu Daugaviņu, Tomu Bērziņu, Edgaru Bundzi, kā arī debitantus – Andri Čatu, Ruslanu Talatiņņiku, Kārli Daubi, Gintu Dzeni

Notikumus trasē vēl neprognozējamākus padara arī fakts, ka starta vietas tiek izlozētas – palielinot ikvienam dalībniekam iespējas uzkāpt uz goda pjedestāla, bet ātrākajiem braucējiem, lai nokļūtu vadošās pozīcijās, ir jāveic vairāk apdzīšanu.

Foto: Publicitātes foto

Šobrīd Latvijā, Lietuvā, Igaunijā un Krievijā dažādās attīstības pakāpēs dalībai sacensībās tiek gatavotas jau 30 „BMW 325 CUP” automašīnas, padarot šo klasi par masveidīgāko starp visām klasēm autošosejā Baltijas valstīs. „BMW 325 CUP” klasē var piedalīties ar BMW E90 vai E92 modeļiem, kas aprīkoti ar drošības karkasu. Visām automašīnām ir vienādi 2,5 litru standarta dzinēji, kas attīsta 218 ZS jaudu. Tāpat automašīnām ir vienādi amortizatori, riepas, bremžu diski un gaisa filtri. 

Foto: Publicitātes foto

Šogad Baltijas čempionāta sacensībās „BMW 325 CUP” klasei paredzēti četri sacensību posmi Latvijā, Lietuvā un Igaunijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu