"Rīgas filmu fonda" ārvalstu filmu konkursam apstiprināti pieci projekti

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Darba moments vienā no pirmajiem ārvalstu projektiem, kas tika uzņemti Rīgā pēc līdzfinansējuma mehānisma iedarbināšanas 2010. gadā – Vācijas spēlfilma “Das Blaue vom Himmel”
Darba moments vienā no pirmajiem ārvalstu projektiem, kas tika uzņemti Rīgā pēc līdzfinansējuma mehānisma iedarbināšanas 2010. gadā – Vācijas spēlfilma “Das Blaue vom Himmel” Foto: publicitātes

Līdzfinansējuma programmas "Rīgas filmu fonds" ārvalstu filmu uzņemšanai konkursa vērtēšanas komisija izskatījusi jūnijā saņemtos pieteikumus. Līdzfinansējuma līguma slēgšanai ar Rīgas pašvaldību tika apstiprināti pieci filmu projekti 511 732 eiro apmērā.

Konkursā plānotā Rīgas pašvaldības līdzfinansējuma summa ir 800 000 eiro un pieteikumu iesniegšanas termiņš ir atvērts līdz šī gada 30. septembra plkst. 12.00. Ja saņemto pieteikumu līdzfinansējuma pieprasījums pārsniegs konkursa plānoto summu, konkursa vērtēšanas komisija pārtrauks tālāku pieteikumu pieņemšanu.

Kopējais piecu apstiprināto filmu projektu plānotais atbalstāmo izmaksu budžets, kuru, saņemot līdzfinansējumu, paredzēts tērēt Rīgā un Latvijā, ir 2 508 181 eiro. Par konkursa ietvaros atbalstāmām tiek uzskatītas visas izmaksas, kas attiecināmas uz Latvijas infrastruktūru, transporta, telpu un tehnikas īres, viesnīcu, komunālajiem, celtniecības un apsardzes pakalpojumiem, arī mākslinieciskiem un administratīviem darbiem. Līdzfinansējumu paredzēts izmaksāt tikai tad, kad filmēšana tiks pabeigta un nauda būs jau iztērēta Rīgā un Latvijā, un producenti būs iesnieguši zvērinātu auditoru apstiprinātus ziņojumus par atbalstāmo līdzekļu izlietojumu.

Apstiprinātie projekti

SIA “Ego Media” pieteikums “Kalev”, kas taps sadarbībā ar “Allfilm” (Igaunija), ar līdzfinansējuma intensitāti 25% no izmaksām Latvijā, jo filmas sižetā Rīga tiks paradīta kā Rīga. Tā ir sporta drāma par Igaunijas basketbola komandu “Kalev”, kas balstās uz patiesiem notikumiem deviņdesmito gadu sākumā. Filmēšana Latvijā ir plānota šī gada augustā.

SIA “Film Angels Studio” pieteikums “Kraukļa grava”, kas taps sadarbībā ar “Now-films” (Lielbritānija), ar līdzfinansējuma intensitāti 20% no izmaksām Latvijā. Tā ir gotiska šausmu filma ar trillera elementiem un amerikāņu dzejnieku Edgaru Alanu Po kā galveno tēlu. Filmēšana Latvijā ir plānota 2020. gada oktobrī.

SIA “Film Angels Studio” pieteikums “Aptiekārs Melhiors”, kas taps sadarbībā ar “Taska Film” (Igaunija), ar līdzfinansējuma intensitāti 20% no izmaksām Latvijā. Tā ir uz grāmatām balstīta viduslaiku kriminālfilmu triloģija, kuras notikumi risinās Hanzas savienības laikmeta Tallinā. Filmēšana Latvijā ir plānota šī gada augustā un septembrī.

SIA “Tasse Film” pieteikums “Kāzas II”, kas taps sadarbībā ar “Studio Metrage” (Polija), ar līdzfinansējuma intensitāti 20% no izmaksām Latvijā. Tā ir traģikomiska drāma ar atskatu uz otrā pasaules kara laika notikumiem Polijā. Filmēšana Latvijā ir plānota 2020. gada jūlija beigās un augustā.

SIA “Cinevilla Films” pieteikums “Terra X – Viena diena…”, kas taps sadarbībā ar “Story House Productions” (Vācija), ar līdzfinansējuma intensitāti 20% no izmaksām Latvijā. Tā ir vēsturisku dokumentālo TV filmu triloģija, ikdienas inscenējums viduslaiku pilī, Ņujorkā industriālās revolūcijas laikā un Drēzdenē pēc kara. Filmēšana Latvijā ir plānota no šī gada jūlija otrās puses līdz septembrim.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu