Anglijas veikalos sejas masku valkāšana būs obligāta

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Lielbritānijas valdība otrdien noteiks, ka no nākamās nedēļas Anglijas veikalos un supermārketos būs obligāti jāvalkā sejas maskas, lai ierobežotu Covid-19 izplatību, paziņoja premjerministra Borisa Džonsona birojs Londonas Dauningstrītā.

"Premjerministrs ir licis saprast, ka cilvēkiem vajadzētu valkāt sejas aizsegu veikalos, un mēs padarīsim to par obligātu no 24.jūlija," teikts Džonsona biroja paziņojumā.

"Ir arvien vairāk pierādījumu, ka sejas aizsega valkāšana slēgtā telpā palīdz aizsargāt indivīdus un apkārtējos no koronavīrusa," teikts paziņojumā.

Anglijas sabiedriskajā transportā sejas masku valkāšana ir obligāta kopš 15.jūnija. Veselības ministrs Mets Henkoks otrdien paplašinās šo prasību arī uz veikaliem un supermārketiem no 24.jūlija.

Par sejas masku nevalkāšanu draud naudassods līdz 100 britu mārciņām (123 eiro). Prasības ievērošanu kontrolēs policija.

Lielbritānija ir viena no valstīm, kuras vissmagāk skāris jaunais koronavīruss. Valstī ir reģistrēti gandrīz 45 000 nāves gadījumu, kas saistīti ar Covid-19, un Lielbritānija pēc to skaita ir pirmajā vietā Eiropā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu