JKP saraksta līderi - esošie un bijušo deputāti un pensionāru aktīviste (4)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens/LETA

No Jaunās konservatīvās partijas (JKP) Rīgas domes vēlēšanās startēs JKP Rīgas mēra kandidāte, Saeimas deputāte Linda Ozola, bijušais Saeimas deputāts un kultūras darbinieks Dāvis Stalts un Latvijas Pensionāru federācijas valdes locekle Marija Balcere, paredz JKP šodien iesniegtais deputātu kandidātu sarakstu Rīgas domes ārkārtas vēlēšanām.

Kā informēja partijā, Ozolas prioritātes būs tiesiskuma atjaunošana un ģimenēm draudzīgas vides veidošana Latvijas galvaspilsētā.

"Esmu lepna, ka mums izdevies sapulcināt tik spēcīgu kandidātu komandu - tie ir cilvēki, kuri daudz darījuši, lai Rīgā beidzot mainītos vara un galvaspilsēta pieredzētu paaudžu nomaiņu politikā. Mums ir skaidrs plāns ģimenēm un godīgas pārvaldes ieviešanai," izteikusies saraksta līdere.

Sarakstā startēs arī bijušais JKP Rīgas domes frakcijas vadītājs, jurists Jānis Ozols, jurists un drošības speciālists Valters Bergs un Latvijas Lauksaimniecības universitātes docente, ekonomikas doktore Linda Medne.

Tāpat uz Rīgas domi kandidēs Saeimas deputāte, rakstniece Eva Mārtuža, literāte un publiciste Liāna Bokša (Langa), Latvijas Nacionālā arhīva direktora vietnieks Gatis Karlsons un par Latvijas neatkarības atjaunošanu balsojušais Augstākās Padomes deputāts, Triju zvaigžņu ordeņa kavalieris Rolands Repša.

JKP norāda, ka viena no tās prioritātēm ir tiesiskuma atjaunošana un korupcijas novēršana, tāpēc sarakstā startēšot vairāki bijušie Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja darbinieki - Ilgvars Brakovskis, Ilze Draveniece un Jānis Circens. Sarakstā ir arī vairāki ekonomisti - Jānis Svemps, Ilga Cabule, Ilze Pirktiņa un Kārlis Kavass. Starp kandidātiem ir arī bijušais Latvijas bobsleja izlases stūmējs, Eiropas čempions Mārcis Rullis.

Sarakstu noslēdz Jānis Skutelis, kurš gan nav plaši pazīstamais komiķis, bet gan viņa vārda un uzvārda "brālis" ar augstāko izglītību finanšu jomā. Partijas nereti izvēlas sarakstos ar pēdējo numuru virzīt plaši pazīstamus cilvēkus.

Kā ziņots, Rīgas domes ārkārtas vēlēšanas notiks augusta beigās.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu