"100. debijas" dziesma "Man dimantu nav" ar jaunu video svin 25

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: no personiskā arhīva

15. jūlijā ceturtdaļgadsimta jubileju jeb 25 gadus kopš pirmatskaņojuma brīža atzīmē grupas "100. debija" dziesma "Man dimantu nav". Šim notikumam par godu, gluži kā svētku torte ar 25 svecītēm, ir ieskaņota šīs dziesmas jauna un no oriģināla radikāli atšķirīga producenta Ginta Stankeviča veidota versija, kurā grupai kā solisti ir pievienojušies Antra Stafecka un Normunds Pauniņš.

"Normunds un Antra jau vairākus gadus veido atpazīstamāko un, manuprāt, emocionāli spēcīgāko duetu Latvijas popmūzikā. Dziesmas jubilejas versijas ierakstā gribējās iesaistīt labākos. Ir arī citas saiknes… Mēs ar Normundu, viņš grupā "Otra puse" un es - "100. debijā", sākām darboties apmēram vienā laikā, kas sakrita ar deviņdesmito gadu sākumu. Savukārt, Antra ir no Ogres – pilsētas, kuras estrādē "100. debija" pirmo reizi kāpa uz skatuves, lai izpildītu savu pirmo dziesmu, un tas brīdis uzskatāms par grupas dzimšanas dienu, bet Ogre - dzimšanas vietu," komentē "100. debijas" solists Agris Semēvics,

Līdzīgi kā pirms 25 gadiem dziesmai atkal ir tapis videoklips. Deviņdesmitajos klipa režisora pienākumus spīdoši veica Kristīne Balāvina un video lielākoties tika filmēts Latvijas televīzijas telpās. Savukārt, jaunās versijas klipa veidošanu grupa uzticēja Artūram Valdmanim un Artūram Vanagam.

Antra Stafecka un Normunds Pauniņš
Antra Stafecka un Normunds Pauniņš Foto: publicitātes

Filmēšana notika Jūrkalnes stāvkrastā, kā arī, pateicoties direktores Sigitas Migolas patiesi draudzīgajai pretimnākšanai, uz Ventspils teātra nama "Jūras vārti" plašās skatuves.

Dziesmas "Man dimantu nav" pirmatskaņojums notika 1995. gada 15. jūlijā Dobeles estrādē, kur tajā vakarā viesojās "Super FM" trieciendejas. Radiostacijas šefs Uģis Polis, būdams pasākuma dīdžeja lomā, publikai, kā vēstīja pasākuma afiša, spēlēja potenciālos hitus un muzikālās novitātes. Tad arī tika pieteikta un publiski pirmo reizi atskaņota "100 debijas" pavisam nesen Zviedrijas EMI Studijā ieskaņotā albuma "Viss notiek" dziesma "Man dimantu nav". 

Video: "Man dimantu nav" 2020.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu