VUGD nostiprinās iemaņas glābšanas darbos uz ūdens

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens/LETA

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) 16.jūlijā plkst.11 Lucavsalas ielā, Rīgā, Daugavā organizēs VUGD Rīgas reģiona pārvaldes (RRP) 2.daļas praktiskās nodarbības uz ūdens, pavēstīja VUGD pārstāve Agrita Vītola.

Viņa norādīja, ka VUGD struktūrvienības regulāri nostiprina glābšanas darbu veikšanas iemaņas praktiskajās nodarbības. RRP 2.daļas nodarbībās tiks inscenēta situācija, ka laiva ar atpūtniekiem pārvietojas pa Daugavu. Neuzmanīgas rīcības rezultātā cilvēks izkrīt no laivas un saviem spēkiem nespēj nokļūt krastā. Uz negadījuma vietu tiek izsaukti ugunsdzēsēji glābēji, kuri veic cilvēka glābšanu.

Šo praktisko mācību mērķis ir pārbaudīt ugunsdzēsēju glābēju iemaņas, kā arī trenēt veikt un vadīt glābšanas darbus ūdens akvatorijā, kā arī atgādināt iedzīvotājiem par drošību, izmantojot peldlīdzekļus, ņemot vērā to, ka šovasar vairāki traģiski negadījumi bijuši saistīti tieši ar peldlīdzekļu izmantošanu.

VUGD atvainojas iedzīvotājiem par operatīvā transporta pārvietošanās radītajiem apgrūtinājumiem un iespējamo uztraukumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu