Izsludināts arhitektūras ideju konkurss attīstības vīzijai "Zunda parks"

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: LETA/Ieva Leiniša

Nekustamā īpašuma attīstītājam "Galio Group" piederošais uzņēmums "DG31" izsludinājis starptautisku metu konkursu vēsturiskās "Zunda parks" teritorijas Daugavgrīvas ielā 31 attīstības vīzijas izstrādei, informē "DG31" pārstāvji.

Šajā astoņus hektārus plašajā teritorijā, kas atrodas starp Daugavgrīvas ielu un Zunda kanālu, plānots attīstīt mūsdienīgu, daudzfunkcionālu komerciālo un dzīvojamo ēku kvartālu, nodrošinot labiekārtotu pilsētvidi ar ērtu loģistiku un satiksmes organizāciju.

Labāko no konkursā iesniegtajiem metiem plānots ņemt par pamatu, izstrādājot būvniecības ieceri. Kopējais konkursa balvu fonds ir 42 000 eiro.

Konkursam sagatavoto metu piedāvājumus var iesniegt līdz 12.oktobrim.

"Šis ir ļoti interesants un pietiekami sarežģīts projekts, tāpēc kopā ar pilsētas atbildīgajām institūcijām esam veikuši apjomīgu izpēti un sagatavošanas darbus, un mūsu iecere ir atrast pašus labākos teritorijas pilnveidošanas risinājumus, lai attīstītu "Zunda parks" kvartālu kā mūsdienīgu un rīdzinieku vidū iemīļotu vietu, kurā dzīvot, strādāt un pavadīt atpūtas brīžus," teica "Galio Group" valdes loceklis Aisvids Sriebalis. 

Viņš arī norādīja, ka kompānija ir vērsta uz ilgtspējīgu pilsētas attīstību, tāpēc izsludinātā konkursa mērķis ir iegūt kvalitatīvus un arhitektoniski pārdomātus risinājumus, lai tādā veidā izvēlētos atbilstošāko variantu, kas kļūs par pamatu visas teritorijas attīstīšanai kopumā un pirmās kārtas ēkas jaunbūves iecerei.

Konkursa dalībnieki aicināti pievērst īpašu uzmanību tam, ka teritorija atrodas pilsētbūvnieciski un ainaviski nozīmīgā vietā un tās attīstība mainīs esošo Pārdaugavas pilsētvidi, radot jaunas skatu perspektīvas un papildinot Daugavas kreisā krasta siluetu.

Tāpat liels uzsvars tiks likts uz kvalitatīvas pilsētvides izveidi un infrastruktūras pieejamību.

Teritorijas labiekārtošanai paredzēts izveidot gājēju un veloceliņu tīklu, optimālu transporta plūsmu, kā arī publiski pieejamas relaksācijas zonas un piekļuvi kanāla krastam ar iedzīvotāju atpūtai piemēroto ūdensmalu.

Lēmums par piemērotāko risinājumu tiks pieņemts, balstoties uz deviņu profesionālu nozares ekspertu vērtējumu. Konkursa žūriju veido Latvijas, Lietuvas un Apvienotās Karalistes arhitekti un pilsētplānotāji, atbildīgo institūciju - Rīgas pilsētas būvvaldes, Rīgas pilsētas Attīstības departamenta, Rīgas pilsētas Arhitekta biroja, kā arī konkursa rīkotāja SIA "DG31" pārstāvji.

"Galio Group" ir Lietuvas uzņēmums, kas nodarbojas ar ilgtspējīgu nekustamo īpašumu attīstīšanu Centrālajā un Austrumeiropā. Latvijā uzņēmumam pieder zemesgabali Gustava Zemgala gatvē, Brīvības gatvē, kā arī Daugavgrīvas ielā, kuros turpmāko gadu laikā plānots attīstīt vairākus multifunkcionālus projektus, uzbūvējot apmēram 2000 jaunu dzīvokļu, kā arī mūsdienīgus birojus aptuveni 110 000 kvadrātmetru platībā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu