Šogad Rīgā ar vasaras puķēm piestādīti ap 3000 kvadrātmetri dobju (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens/LETA

 Šogad Rīgas dārzos, parkos un skvēros ar vasaras puķēm apstādītas dobes apmēram 3000 kvadrātmetru platībā, informēja pašvaldības SIA "Rīgas meži" pārstāvji.

Savukārt Rīgas ziedu grozos un vāzēs pavisam kopā iestādītas vairāk nekā 54 000 vasaras ziedaugu, izveidojot 77 ziedu mākslas darbus.

"Rīgas meži" daļas "Dārzi un parki" dārznieki, uzņēmuma vadība un vasaras ziedaugu stādāmā materiāla piegādātāju pārstāvji šonedēļ devās ikgadējā Rīgas pilsētas vēsturiskā centra, Pārdaugavas un apkaimju šā gada vasaras sezonas ziedu dobju un apstādījumu apskatē.

Uzmanība tika veltīta vasaras puķu dobju stādījumu kvalitātes novērtēšanai, bet arī skatot dobju iekļaušanos parkā esošo koku, apkārtesošas apbūves un pilsētas kopējā ainavā. Stādījumu ierīkošanas un uzturēšanas kvalitāte tika novērtēta ļoti pozitīvi, ziedu audzēšanas profesionāļi uzteica "Rīgas mežu" apstādījumu plānošanas speciālistu veikumu, gan dārznieku ikdienas rūpes par ziedu zīmējumu kopšanu.

Pašu dārznieku, dārzkopju un ainavu arhitektu aizklātā balsojumā izrādījās, ka visvairāk balsu atdots par dārznieces Aelitas Strujevičas un viņas kolēģu dobi skvērā Kuldīgas un Slokas ielas krustojumā. Vairākus gadus pēc kārtas uzvarētāja godu spēja noturēt Uzvaras parka lielā dobe Slokas ielas un Uzvaras bulvāra krustojumā.

Vasaras puķu stādījumi dobēs būs no maija līdz oktobra beigām.

"Rīgas meži" 100% pieder Rīgas domei un uzņēmuma valdē strādā Uldis Zommers, Juris Buškevics, Aivars Tauriņš un Edgars Vaikulis. 2018.gadā uzņēmums strādājis ar 20,01 miljonu eiro apgrozījumu un 3,14 miljonu eiro peļņu. Kompānijas 2019.gada rezultāti vēl nav publiskoti.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu