Krievu blogeris smej: "Latvieši sapņo par dzīvi kā Krievijā!" (55)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ilya Varlamov/zyalt.livejournal.com

Aizvadītajā nedēļā plašu rezonansi guva vēsts, ka sabiedrības iniciatīvu portālā Manabalss.lv sākta parakstu vākšana par atļauju vecu daudzdzīvokļu māju pagalmu zaļajās zonās daļēji novietot auto.

Ņemot vērā pastāvošo problēmu ar auto novietošanas iespējām daudzdzīvokļu ēku iekšpagalmos, ievērojot apstāšanās un stāvēšanas noteikumus, iniciatīva pirmajā mirklī šķiet atbalstāma. Daudzi automobiļu turētāji un īpašnieki arī varētu steigt uz minēto tīmekļa vietni, lai virtuāli parakstītos un cerētu, ka jau drīzumā, nebaidoties no soda, varēs savu braucamos nolikt zālītē pie savas kāpņutelpas durvīm. Līdz 10 000 parakstiem, kas nepieciešami, lai iniciatīvu iesniegu Saeimā, tās virzītāji vēl nav tikuši, tomēr idejas atbalstītāju skaits aug un šī materiāla tapšanas tādu ir jau 761.

Šī kampaņa nav palikusi nepamanīta kaimiņzemē, kur Maskavā bāzētais blogeris Iļja Varlamovs autonomajā tīmekļa blogā Varlamov.ru, sarkastiski pasmej par parakstu vākšanu, kuras mērķis ir rast "saprātīgu risinājumu auto novietošanai daudzdzīvokļu māju pagalmos" nevis sodīt ikvienu, kurš kaut nedaudz ir pārkāpis apstāšanās noteikumus, iebraucot "zaļajā zonā".

Blogera skatījumā iniciatīvas autori ir sašutuši par netaisnīgo kārtību, viņi vaino padomju laikā būvētās ēkas, kuru pagalmi nebija paredzēti tik lielam automobiļu skaitam, un pašreizējo iekārtu valsts un pašvaldību līmenī, jo tās nevēlas neko darīt, lai iekšpagalmus sakārtotu. Blogeris raksta, ka patiesībā latvieši apskauž Krieviju un tās iedzīvotājus, jo Krievija ir brīva, kamēr pašiem rokas un kājas ir necilvēcīgu likumu sasietas.

Jo šobrīd padomju laikā būvēto daudzdzīvokļu ēku iedzīvotājiem nav, kur likt savus auto, un viņi tiek netaisnīgi padarīti par atbildīgajiem. Faktiski par upuriem. Ar parakstu vākšanu, iniciatīvas iesniegšanu Saeimā un pozitīvu lietas izvērtēšanas iznākumu, iniciatīvas pārstāve Anna Brodele cer, ka "pēc šo pārmaiņu ieviešanas M1 un N1* kategoriju transportlīdzekļu īpašnieki un lietotāji varēs novietot savas automašīnas tādu daudzdzīvokļu māju pagalmos, kas nodotas ekspluatācijā pirms 1991. gada 21. augusta, šo masīvu (pagalmu) zaļajā zonā (publiskajos zālienos, apstādījumos utml.) ar vismaz diviem automašīnas riteņiem uz brauktuves. Latvijas iedzīvotāji nevar būt atbildīgi par to, ka PSRS režīms, projektējot un būvējot ēku masīvus, nav nodrošinājis vietas iedzīvotāju auto novietošanai."

>>Manabalss.lv iniciatīva SAPRĀTĪGU RISINĀJUMU AUTO NOVIETOŠANAI DAUDZDZĪVOKĻU MĀJU PAGALMOS

Varlamov.ru blogeris tikmēr raksta: "Latvieši sapņo par dzīvi kā Krievijā!" Un savu apgalvojumu viņš ilustrē ar attēliem no daudzdzīvokļu dzīvojamo ēku iekšpagalmiem brīvās Krievijas pilsētās, kur mašīnas saliktas kā pagadās, zaļas zālītes sen nav un diez vai tik drīz būs, kāds auto iebraucis gandrīz bērnu smilšu kastē, sētas izskatās kā karalauks vai labākajā gadījumā labirints, kurā ar mašīnu iebrauc, bet ārā netiek. 

Foto: Ilya Varlamov/zyalt.livejournal.com/Varlamov.ru
Foto: Ilya Varlamov/zyalt.livejournal.com/Varlamov.ru

*M1 un N1 kategorija ir vieglie pasažieru auto un vieglais komerctransports ar pilnu masu līdz 3,5 tonnām

Komentāri (55)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu