Bolsonaru ir pozitīvs vēl viens Covid-19 tests (2)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Brazīlijas prezidents Žairs Bolsonaru trešdien paziņoja, ka vēl arvien ir inficējies ar jauno koronavīrusu, jo viņam dienu iepriekš veiktais otrais Covid-19 tests bijis pozitīvs.

"Es jūtos labi, paldies Dievam. Vakardienas rītā es izgāju testu, un vakarā rezultāts bija tāds, ka man koronavīrusa tests vēl arvien ir pozitīvs," prezidents pavēstīja "Facebook Live" tiešraidē no savas oficiālās rezidences dārziem valsts galvaspilsētā Braziljā.

Bolsonaru sacīja, ka viņam nav simptomu un ka viņš kopš Covid-19 diagnosticēšanas pagājušajā nedēļā ir lietojis pretmalārijas medikamentu hidroksihlorhinīnu.

"Es neko neiesaku. Es iesaku runāt ar savu ārstu. Manā gadījumā armijas ārsts ieteica hidroksihlorhinīnu, un tas darbojās," teica Bolsonaru.

Prezidenta preses dienests īsā paziņojumā informēja, ka Bolsonaru, kurš 65 gadu vecumā ir augsta riska grupā, paliks karantīnā savā oficiālajā rezidencē Alvoradas pilī, kur viņš turpinās strādāt ar videokonferences starpniecību.

Bolsonaru 7.jūlijā paziņoja, ka viņam diagnosticēta inficēšanās ar jauno koronavīrusu, bet viņš jūtas ļoti labi un viņam esot pavisam viegli simptomi.

Kopš Covid-19 uzliesmojuma sākuma Bolsonaru ir tiecies parādīt šo slimību kā mazsvarīgu, sākumā nosaucot to par "vieglu gripu", un nav ievērojis sociālās distancēšanās noteikumus un ierobežojošos pasākumus, tostarp sejas masku valkāšanu sabiedrībā.

Brazīlija ir otrā Covid-19 pandēmijas vissmagāk skartā valsts pēc ASV, ar vairāk nekā 74 000 nāves gadījumu un 1,9 miljoniem inficēšanās gadījumu.

FOTO: Covid-19 Brazīlijā

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu