Tas bija traumatiski! Pāragri mirušo "Disneja" kanāla aktieri pieminot

"Showbiz Kids" režisors atceras sarunas ar aktieri
TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Kamerons Boiss
Kamerons Boiss Foto: HBO/publicitātes

Pagājušogad jūlijā medijus pāršalca traģiska vēsts, ka negaidīti divdesmit gadu vecumā no epilepsijas lēkmes miris kanāla "Disney" aktieris Kamerons Boiss (Cameron Boyce). Kā izrādījās, tad viena no pēdējām Boisa filmām, kurā viņš redzams, ir nule kā HBO kanālā publicētā dokumentālā filma par Holivudas bērnu aktieru likteņiem - "Showbiz Kids".

Boiss ir viens no daudziem tā dēvētajiem Holivudas bērnu aktieriem, kas dalās savās sajūtās par nenotikušo bērnību, smago darbu, slavu un dažādiem izaicinājumiem jaunajā HBO kanāla filmā "Showbiz Kids", kas skatāma arī "LMT Viedtelevīzijā".

"Katru gadu uz provēm Holivudā dodas 20 000 bērnu, 95 procenti paliek bez nevienas lomas,"

ar šādu statistikas faktu sākas režisora Aleksa Vintera (Alex Winter) filma.

Filmā režisors, kurš pats filmējies "Bill and Ted" komēdiju filmās, uzrunājis dažādu paaudžu Holivudas bērnu aktierus - Vilu Vītonu, Todu Bridžesu, Evanu Reičelu Vudu, Milu Jovoviču, Henriju Tomasu un daudzus citus. Taču tieši intervija ar Kameronu Boisu režisoram ir emocionāli vissmagākā. 

Boiss, kas debiju uz lielā ekrāna piedzīvoja šausmu filmā "Mirrors", bet vēlāk slavu iemantoja ar Disneja kanāla seriāliem "Disney's Descendants" un seriāls "Jessie", mūžībā devās negaidīti. Viņš kopš sešpadsmit gadu vecuma bija piedzīvojis vien dažas epilepsijas lēkmes, taču viena no tām, kas piemeklēja viņu naktī, izrādījās liktenīga.

"Showbiz Kids" - Evana Reičela Vuda, Kamerons Boiss, Henrijs Tomass un Vils Vītons
"Showbiz Kids" - Evana Reičela Vuda, Kamerons Boiss, Henrijs Tomass un Vils Vītons Foto: HBO/publicitātes

Režisors atklāj, ka arī viņa ģimenē bērniem Boiss bija varonis. 

"Man ir trīs puikas, un Kamerons Boiss viņiem ir paraugs," režisors atklāj kādā intervijā. "Un tāds viņš ir kopš desmit gadu vecuma. Es burtiski vēroju kā viņš izaug televīzijas ekrānā. Es ļoti vēlējos viņu iesaistīt filmas tapšanā, jo viņš izskatījās kā radīts skatuvei, nelikās, ka viņš ir viens no tiem bērniem, kurus vecāki spieda filmēties. Viņš labi adaptējās, fokusējās darbam, un tas palīdzēja viņam izcelties uz citu bērnu aktieru fona."

Režisoru pārsteidza tas, cik labi Boiss tika galā ar slavu, īpaši šajā sociālo tīklu laikmetā, kad teju katrs solis tiek dokumentēts un novērtēts.

"Katrs rīts tika publicēts sociālajos tīklos, es nespēju sevi iedomāties viņa vietā, es nevarētu tā dzīvot," atklāj Vinters. "Man īstenībā pat tā īsti nepatīk cilvēku uzmanība. Daudziem bērnu aktieriem tas nepatīk, ticiet vai ne. Jā, daudziem patīk atrasties filmēšanās laukumā, uz skatuves, taču viss, kas ir apkārt un skar privāto dzīvi, nav viegli izturams."

Filmas reklāmas rullītis.

Režisors atminas dienu, kad uzzinājis traģisko vēsti par Boisa nāvi

"Es viņu intervēju. Man patika pavadīt laiku kopā ar viņu. Liktenīgajā dienā biju Ņūorleānā, filmēju "Bill and Ted 3", kad saņēmu ziņu. Tas bija traumatiski," atklāj Vinters. "Man ir grūti vārdos izteikt to, cik ļoti jūtu līdzi viņa ģimenei. Boiss ir bērns, kurš debitēja uz skatuves piecu gadu vecumā un mira divdesmit gados. Šos piecpadsmit gadus viņš bija savā elementā. Esmu pateicīgs, ka viņa vecāki ļāva viņam darīt to, kas viņam patika un sagādāja prieku."

Tiesa, filmā režisors pieskaras arī tādiem bērniem, kuri bija vecāku spiesti filmēties, kas vēlākā dzīvē radīja ne mazums sarežģījumu.  

"Savu bērnību es atdevu šai industrijai," atklāts ir aktieris Vils Vītons (Wil Wheaton).

"Es nepazīstu nevienu septiņgadnieku, kurš teiktu, ka vēlas iet strādāt". 

Viņš arī piemin savu draugu - vēl vienu bērnu aktieri Riveru Fīniksu (River Phoenix), ar ko abi filmējās lentē "Stand by Me". Rivera dzīvība izdzisa 1993. gadā 23 gadu vecumā, kad viņš no narkotiku pārdozēšanas sabruka pie Losandželosas kluba "The Viper Room"

"Es biju un vēl joprojām esmu ļoti nikns par tiem plēsoņām, kas bija viņam blakus un nemēģināja palīdzēt," atceras Vītons.

Vils Vītons
Vils Vītons Foto: HBO/publicitātes

Raksts tapis sadarbībā ar LMT Viedtelevīziju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu