Uzsākta filmēšana pašmāju aktierfilmai "Banāns upē"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

Uzsākta filmēšana latviešu aktierfilmai "Banāns upē", kuras galveno lomu atveidotāji ir Kaspars Dumburs, Toms Auniņš un divpadsmit gadus vecais Nestors Carjovs Krūmiņš. Filmēšana norit Kurzemē, uz Irbes upes un Abavas krastos, turpmākās divas nedēļas.

"Banāns upē" būs režisora Kristapa Brīzes debijas filma, kura solās būt vasarīgs stāsts par latviešiem tik tradicionālo laivu braucienu, kurā neiztikt bez neparedzētiem piedzīvojumiem.  

"Banāns upē"
"Banāns upē" Foto: Publicitātes foto

Abi varoņi, Ralfs (Toms Auniņš) un Linards (Kaspars Dumburs) ir pretstati, kuri savus vīrišķības meklējumus izspēlē meklējot kontaktu gan ar līdzi paņemto pusaudzi, gan ceļā satiktām sievietēm. "Banāns upē" būs piedzīvojumu filma visai ģimenei.

Filmas mākslinieks ir Toms Grīnbergs, kurš plašākai publikai zināms kā scenogrāfs Regnāra Vaivara izrādēm, bet strauji savu karjeru attīsta arī kino jomā. (Toma Grīnberga māksliniecisko skatījumu būs iespēja redzēt arī Jura Poškus topošajā filmā "Saule spīd 24 stundas", 2021). Filmas operatoram Mārcim Ābelem pēc dokumentālās filmas “Baltu ciltis” un ražošanā esošās aktierfilmas “Nemierīgie prāti”, šī būs trešā pilnmetrāža, kurā gan filmēšana uz ūdens, gan vasarīgā daba ir stilistisks izaicinājums.

Filmas "Banāns upē" producente ir Madara Melberga un filma top ar VKKF atbalstu studijā FA Filma, kurā iepriekš producētas režisora Jura Poškus “Kolka Cool” un Ievas Ozoliņa IDFA festivāla laureāte “Dotais lielums mana māte”. Filmu uz ekrāniem var gaidīt 2021. gada sākumā.

Foto: Mākslas filmas "Banāns upē" tapšana.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu