Uz autoceļa Jelgava–Tukums sākas seguma atjaunošanas darbi

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Autoceļš Jelgava-Tukums P98
Autoceļš Jelgava-Tukums P98 Foto: Google Maps

Ceturtdien 16. jūlijā uzsāk asfalta seguma atjaunošanas darbus uz autoceļa Jelgava (Tušķi)–Tukums (P98) posmā no krustojuma ar Liepājas šoseju (A9) līdz Slampei (24,032.-33,395. km) Jaunbērzes, Džūkstes un Slampes pagastos.

Posmā noteikts ātruma ierobežojums 70 un 50 km/h.

Būvdarbu ietvaros remontēs iesēdumus, labos ceļa profilu un pārbūvēs sabiedriskā transporta pieturvietas. Visā posmā veiks virsmas apstrādi.

Būvdarbus veic SIA Strabag par līgumcenu 675 tūkstoši eiro (ar PVN), ko apmaksās no valsts budžeta. Darbus plānots pabeigt septembrī.

Virsmas apstrāde ir asfalta seguma ceļu saglabāšanas metode, ko veic uz ceļiem ar salīdzinoši nelielu intensitāti. Darbu laikā uz asfalta tiek izlieta bitumena emulsija un izbērtas sīkšķembiņas, kas salīp ar emulsiju. Pēc virsmas apstrādes tiek ieviests ātruma ierobežojums un laiku, kamēr transports piebrauc akmentiņus, un tie salīp ar emulsiju, izveidojot stingru segumu. Šajā laikā ir svarīgi nepārsniegt atļauto ātrumu, jo pretējā gadījumā ar riepām var iemest akmentiņus pretimbraucošo automašīnu stiklos. Liekās šķembas tiek noslaucītas pēc vairākām dienām un tad tiek atcelts arī ātruma ierobežojums.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu