Ukraiņu arhitekts rada abstraktu bunkuru, kur patverties nākošo pandēmiju gadījumā (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Instagram/makhno_design

Ukraiņu arhitekts Sergejs Makno ir radījis vizualizāciju bunkuram, kurā patverties gadījumos, ja pasauli negaidīti atkal skartu kāda pandēmija vai bīstamas dabas katastrofas, vēsta arhitektūras portāls "Dezeen". 

Koronavīrusa Covid-19 izraisītā pandēmija ir ieviesusi daudz jaunas korekcijas, it īpaši nākotnes mājokļu dizainā, proti, šā brīža izpratne par ideālo mājokli ir kardināli mainījusies. Ja pirms tam māja vai dzīvoklis bija vieta, kur pārnakšņot vai palaiskoties, tad pēc vīrusa uzliesmojuma, tā ir vieta, kur patverties, strādāt un pavadīt laiku ar tuvajiem. Kijevā bāzētais arhitektu birojs "Sergey Makhno Architects" spekulē, kā varētu izskatīties drošs mājoklis, kurā būtu iespējams patverties, ja pasauli atkal skartu pandēmija. Ukraiņu arhitektu radītais bunkurs iestieptos 15 metru dziļumā. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sergey Makhno Architects (@makhno_design) on

"No ārpuses bunkurs līdzinās modernās mākslas muzejam vai pat militārajai bāzei," tā savu darbu raksturo pats arhitekts savā sociālā tīkla "Instagram" profilā. Ēkas eksterjeru veido minimālistiskas betona konstrukcijas - lokveida ieeja un plakans, apgāzta pusapļa formas helikoptera nosēšanās laukums. Arhitekta radītais eksterjers atspoguļojas arī interjerā, proti, visas telpas ir ieturētas askētiskā manierē, papildinot tās ar dabīgiem materiāliem, piemēram, koksni, akmens virsmām un metāla dekoriem. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sergey Makhno Architects (@makhno_design) on

 Makno atklāj, ka bunkuram ir paredzētas trīs ieejas - viena centrālā, bet divas - slēptas. Kopumā bunkura platība sasniedz 172 kvadrātmetrus un tajā ietilpst: dzīvojamās telpas, īpaša telpa ar ūdens attīrīšanas iekārtu un atsevišķs stāvs, kur būtu izvietots elektroģenerators. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sergey Makhno Architects (@makhno_design) on

"Tā vietā, lai radītu drēgnu bunkuru, mūsu studija šo būvi iztēlojās kā mājīgu oāzi, kur kāds patiesi arī varētu dzīvot ilgtermiņā," min arhitekts. Pazemes bunkurā telpas tiktu izkārtotas apļveida plānojumā un šeit krīzes brīdī varētu apmesties trīs ģimenes. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sergey Makhno Architects (@makhno_design) on

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu