Tiesai nodod lietu par bezpajumtnieka aizdedzināšanu pērn Mežciemā (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Čīka/LETA

Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas prokuratūras prokurore tiesai nodevusi krimināllietu par slepkavības mēģinājumu ar sevišķu cietsirdību, aizdedzinot savu paziņu, pavēstīja Ģenerālprokuratūras pārstāve Laura Majevska.

Saskaņā ar lēmumu par lietas nodošanu tiesai pērn 25.augustā Mežciemā, Rīgā, apsūdzētais ar citu personu, pret kuru kriminālprocess izdalīts atsevišķā lietvedībā, nolēma aizdedzināt savu paziņu. Viena persona cietušo aplēja ar līdzpaņemto degvielu, bet otra persona tīši aizdedzināja. Cietušajam tika nodarītas stipras fiziskas sāpes un sevišķas ciešanas. Abas personas vēroja notikušo un atklāti par viņu ņirgājās, bet tad no noziedzīgā nodarījuma izdarīšanas vietas aizskrēja. Cietušajam saviem spēkiem izdevās apdzēst liesmas uz sava ķermeņa un vērsties pēc palīdzības.

Persona apsūdzēta pēc Krimināllikuma 15.panta ceturtās daļas un 117.panta 4. un 10.punkta. Likums par šādu noziegumu paredz pat mūža ieslodzījumu

Lieta nodota izskatīšanai Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesā.

Jau vēstīts, ka, saskaņā ar toreiz policijas paziņoto un sākotnējo informāciju, 25.augustā īsi pēc pusnakts 1962.gadā dzimis bezpajumtnieks devies pārtikas un sadzīves mantu meklējumos Rīgā, Mežciema mikrorajonā. Netālu no degvielas uzpildes stacijas viņa ceļš krustojies ar trim alkohola reibumā esošiem jauniešiem.

Policijas tobrīd rīcībā esošā informācija liecināja, ka viens no jauniešiem viņam paprasījis cigaretes. Saņemot noraidošu atbildi, jaunietis uzlējis vīrietim virsū degšķidrumu, iespējams, benzīnu. Pēc tam otrs jaunietis aizdedzinājis sērkociņu un to sviedis cietušā vīrieša virzienā. Viņa apģērbs spēji uzliesmojis, pēc kā jaunieši aizbēga no notikuma vietas. Cietušais nokritis zemē un sācis vārtīties, lai apslāpētu liesmas.

Pēc laika viņam tas izdevās. Sajutis spēcīgas sāpes visā ķermenī, viņš piecēlies un, sakopojot spēkus, devies uz degvielas uzpildes staciju, kur apsargam izstāstījis par notikušo un lūdzis izsaukt mediķus.

Izsaukta arī policija, kas pamanīja trīs aprakstam atbilstošus jauniešus, kuri slēpās krūmos. Viens no aizturētajiem bija dzimis 2000.gadā, un iepriekš administratīvi sodīts par smēķēšanu. Otrs jaunietis bija dzimis 1998.gadā un aizturēšanas brīdī bija aptuveni vienas promiles reibumā. Viņš iepriekš bijis administratīvi sodīts par narkotisko vielu lietošanu un kūlas dedzināšanu. Savukārt 2002.gadā dzimušais aizturētais atradās 0,8 promiļu stiprā reibumā, un iepriekš policijas redzeslokā nonācis, jo bija vizinājies, pieķeroties braucošam vilcienam.

Izmeklēšanā un pierādījumu vākšanā situācija tomēr mainījusies, proti, pret vienu no jauniešiem policija kriminālprocesu izbeidza, savukārt pret pārējiem diviem februārī tika rosināts uzrādīt apsūdzību.

Majevska aģentūrai LETA iepriekš apstiprināja, ka prokuratūra pret abiem cēla apsūdzības par slepkavības mēģinājumu, taču, izvērtējot pierādījumus, pret vienu no apsūdzētajiem kriminālprocess izbeigts.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu