Latvijā 46% iedzīvotāju šovasar plāno doties ceļojumā ārpus valsts robežām

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Zābaki un koferis. Ilustratīvs attēls
Zābaki un koferis. Ilustratīvs attēls Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijā 46% iedzīvotāju šovasar plāno doties ceļojumā ārpus valsts robežām, aģentūrai LETA pavēstīja risku apdrošinātāja "If P&C Insurance" (If") Latvijas filiāles pārstāvji, atsaucoties uz kompānijas veiktās aptaujas datiem.

Aptaujas dati liecina, ka arī Igaunijā 46% iedzīvotāju šovasar plāno doties ceļojumā ārpus valsts robežām, bet Lietuvā ceļojumā ārpus valsts robežām šovasar plāno doties 36% iedzīvotāju.

Kompānijā arī norādīja, ka Baltijas valstīs daudzi iedzīvotāji šovasar par atvaļinājumu galamērķi izvēlas dzimteni vai kaimiņvalstis, taču desmitā daļa plāno doties uz Eiropu vai tālāk.

"If" personu apdrošināšanas risku parakstītāja Ruslana Glušenko minēja, ka šī vasara viennozīmīgi sniegs būtisku atbalstu vietējam tūrismam, tomēr 30% Latvijas iedzīvotāju vēlas arī apmeklēt kaimiņvalstis - Lietuvu un vai Igauniju, 12% plāno doties uz Eiropu, bet 4% vēlas aizceļot tālāk par Eiropas robežām.

Šovasar apceļot Latviju izvēlēsies galvenokārt iedzīvotāji vecumā no 25 līdz 34 gadiem (64%). Šīs vecuma grupas iedzīvotāji arī visaktīvāk ceļo, jo tikai 12% aptaujā atbildējuši, ka nekur nedosies. Vienlaikus kaimiņvalstis plāno apceļot jaunieši jeb iedzīvotāji vecumā no 18 līdz 24 gadiem (43%), kamēr 55 līdz 65 gadus veci iedzīvotāji pieņēmuši lēmumu visu vasaru atturēties no ceļojuma.

Aptaujas dati liecina, ka pa Latviju un uz kaimiņvalstīm iedzīvotāji plāno doties ar personīgajām automašīnām (Latvijā - 82%, Lietuvā - 87% un Igaunijā - 84%), pēc tam secīgi ierindojas autobuss un vilciens (17% un 11%), bet ar velosipēdu apsver iespēju ceļot 9%.

"Samazināts lidojumu piedāvājums koriģē ceļotāju paradumus. Arvien vairāk tautiešu izvēlas ar automašīnu ceļot uz Eiropu - trešdaļa no viņiem šovasar šādā veidā izpētīs mūsu kontinentu. Tomēr tālāku galamērķu ceļojumos joprojām priekšroka tiek dota lidmašīnai - 65% plāno ceļot uz tālākām Eiropas valstīm, bet 73% vēlas doties ārpus Eiropas," norādīja kompānijā.

Pēc aptaujas datiem, Lietuvas iedzīvotāji, salīdzinot ar citu Baltijas valstu iedzīvotājiem, biežāk izvēlas vietējo tūrismu, savukārt Igaunijas iedzīvotāji šovasar biežāk apmeklēs kaimiņvalstis nekā Lietuvas vai Latvijas iedzīvotāji.

Aptaujā, kas jūnijā veikta sadarbībā ar pētījumu kompāniju "Inspired UM", piedalījās 2600 respondentu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu