Žurnālists dalās pieredzē par dzīvi NBA "burbulī"

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Prestižā sporta izdevuma "The Athletic" žurnālists Džo Vardons (Joe Vardon) dalījies savā pieredzē par uzturēšanos karantīnas apstākļos Orlando, kur tiks aizvadīta atlikušā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) sezona. 

Žurnālists dzīvo Volta Disneja pasaulē, Kolorādospringsas kūrorta viesnīcā. Vardenam septiņas dienas jāpavada karantīnā. Viesnīcas istabiņa ir pietiekami liela, tajā atrodas: divas lielās gultas, daudz dezinfekcijas līdzekļu un liels ledusskapis, kur pārtika pietiek septiņām dienām.

Katru dienu žurnālistam tiek veikts Covid-19 tests. Viesnīcas istabiņu nav ieteicams pamest. Ja to grib darīt, tad tikai uz neilgu laiku un cilvēku uzraudzībā.

Tiek lēsts, ka NBA ir iztērējusi aptuveni 170 miljonus dolāru, lai "burbulī" nogādātu spēlētājus, trenerus un citas svarīgas personas, tai skaitā mediju pārstāvjus.

Kāpēc? Amerikas Savienotās Valstis nav pietiekami spējusi kontrolēt jauno vīrusu, lai droši atsāktu sezonu jebkur citur, izņemot īpaši drošā atrašanās vietā, kur maskas ir obligātas un ir speciālas ierīces, kas ziņo, ja tu kādam esi tuvāk par diviem metriem (spēlētājiem šādas ierīces nav).

Basketbola apskatnieks Vardons Orlando uzkavēsies līdz pirmās izslēgšanas spēļu kārtas beigām, pēc tam varēs doties atpakaļ pie ģimenes. Viņš atzīst, ka šāds izolācijas režīms veselu nedēļu ir ļoti garlaicīgs. Ja pēc nedēļas Covid-19 rezultāti būs negatīvi, tad būs jāpārceļas uz citu viesnīcu. Attēlā var redzēt NBA dāvināto iepakojumu katram basketbola apskatniekam.

"Ņemot vērā protokolu un piesardzību, kas šeit tiek veikta, lai pabeigtu šo basketbola sezonu, man grūti iedomāties kā profesionālais sports varētu atgriezties ierastajā stāvoklī. Es esmu pārliecināts, ka es kļūdos - kādu dienu būs vakcīna, vai tiešām labas terapeitiskās zāles un spēlētāji varēs spēlēt mājas spēles un uzturēties viesnīcās un tūkstošiem līdzjutēju varēs klātienē vērot spēles," sacīja žurnālists.

Pirms mediju pārstāvji nokļuva Orlando, bija jāaizpilda ļoti daudz dokumentu, kas apstiprina, ka tu ievērosi visus drošības noteikumus NBA "burbulī". Ja tavi rezultāti katru dienu ir negatīvi, tad uzliek zaļu aproci, kas nozīmē, ka tu savu laiku pavadi karantīnā.

Žurnālisti nekādā gadījumā nedrīkst ar spēlētājiem vai treneriem veikt garas intervijas. Visas intervijas, kas tiek veiktas "Zoom" platformā, var skatīties/klausīties žurnālisti, kuri nav Orlando. 

"Mēs esam šeit, lai būtu jūsu acis un ausis lietām, kuras nevar redzēt pa TV vai  "Instagram". Mēs varam apmeklēt spēles un vērot, kā komandas trenējas," atzīst Vardons.

"Mans darbs kļūs interesantāks, kad beigsies karantīna. Pašlaik vienīgā lieta, ko es analizēju, ir ēdiens, kas tiek atstāts pie mana numuriņa durvīm," norādīja "The Athletic" pārstāvis.

Ēdienu un dzērienu izvēle mediju pārstāvjiem ir pietiekami plaša. Pārsvarā ēdienkartē ietilpst – pasta, rīsi, dārzeņi, augļi, vista, dažādi salāti, čipši, ūdens, pepsis utt. .

Sezona solās atsākties 31. jūlijā ar 22 komandu līdzdalību, klubiem tiekoties "Disney’s ESPN Wide World of Sports Complex" telpās Orlando.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu