Drīzumā tiks publiskots ziņojums par Krievijas iejaukšanos Lielbritānijas politikā (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Londona. Ilustratīvs foto.
Londona. Ilustratīvs foto. Foto: David Mirzoeff/PA Wire/PA Images

Lielbritānijas parlamenta izlūkošanas un drošības komiteja ceturtdien paziņojusi, ka drīzumā publiskos ilgi gaidīto ziņojumu par iespējamo Krievijas iejaukšanos Apvienotās Karalistes politikā.

Komiteja pabeidza 50 lappušu biezo ziņojumu pērnā gada martā un oktobrī izlūkdienesti atļāva to publiskot. Taču premjerministrs Boriss Džonsons zaļo gaismu deva tikai pēc tam, kad komiteja jau bija izformēta pirms parlamenta pirmstermiņa vēlēšanām, kas notika decembrī.

Pēc tam ziņojumu nevarēja publicēt, kamēr nebija izveidota jauna komiteja, kas prasa laiku, jo komitejas jaunie locekļi jāapstiprina balsojumā parlamentā.

Džonsonam mēnešiem ilgi uzdoti jautājumi par šo ziņojumu, sevišķi tajā teikto par Krievijas iespējamo iejaukšanos 2016.gada breksita referendumā.

Opozīcijā esošā Leiboristu partija ir pārmetusi valdībai ziņojumu nepubliskošanu, jo tas novestu pie jauniem jautājumiem par saistību starp Krieviju un breksita kampaņu, kuras viens no centrālajiem līderiem bija Džonsons.

Jaunā parlamenta izlūkošanas un drošības komiteja tika izveidota vakar, un tās pirmais lēmums bija iecelt par komitejas vadītāju Džūlianu Luisu, nevis Džonsonam lojālu kandidātu kā tika gaidīts.

Tas izraisīja politisku vētru un Luiss tika izslēgts no partijas.

Luiss sacīja, ka izslēgšana no partijas viņam šķiet savāda, ņemot vērā, ka komitejai būtu jābūt ārpus valdības ietekmes.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu