Nedēļas laikā konstatēti desmit ar augu aizsardzības līdzekļu lietošanu saistīti pārkāpumi

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Pixabay

Valsts augu aizsardzības dienesta (VAAD) inspektori nedēļas laikā konstatējuši desmit ar augu aizsardzības līdzekļu lietošanu saistītus pārkāpumus, informēja dienestā.

No 10. līdz 16.jūlijam VAAD inspektori visā Latvijā veikuši 137 pārbaudes, tostarp 112 augu aizsardzības līdzekļu lietošanas plānotās pārbaudes un 25 augu aizsardzības līdzekļu lietošanas operatīvās pārbaudes, reaģējot uz astoņām iedzīvotāju sūdzībām.

Augu aizsardzības līdzekļu lietošanas pārbaužu ietvaros ņemti septiņi augu paraugi un viens augsnes paraugs.

Pārbaužu laikā kopā konstatēti desmit ar augu aizsardzības līdzekļu lietošanu saistīti pārkāpumi, tostarp četros gadījumos augu aizsardzības līdzeklis lietots, neievērojot noteikto aizsargjoslu no ūdens objekta, bet divos gadījumos augu aizsardzības līdzekļa lietošanā nav sekots līdzi darba kvalitātei, tādējādi augu aizsardzības līdzeklis nonācis blakus laukā.

Vienā pārkāpuma gadījumā augu aizsardzības līdzeklis lietots, neievērojot atļauto vēja ātrumu, divos gadījumos saimniecībā lietota normatīviem neatbilstoša augu aizsardzības līdzekļa lietošanas iekārta, bet vienā gadījumā saimniecībā nevienai no nodarbinātajām personām nebija apliecība, kas ļautu iegādāties, lietot un glabāt otrās reģistrācijas klases augu aizsardzības līdzekli.

TVNET jau ziņoja, ka VAAD inspektori iepriekšējā nedēļā - no 3. līdz 9.jūlijam - augu aizsardzības līdzekļu uzraudzības jomā veiktajās pārbaudēs konstatējuši septiņus ar augu aizsardzības līdzekļu lietošanu saistītus pārkāpumus.

VAAD ir Zemkopības ministrijas padotībā. Dienests veic valsts kontroli un uzraudzību augu aizsardzības jomā, kā arī sadarbojas ar starptautiskām organizācijām, nodrošinot informācijas apmaiņu ar citām valstīm par augu aizsardzības, augu karantīnas, sēklu aprites un selekcionāra tiesību aizsardzības jautājumiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu