Avicii dzīvesstāstā – atklāti par ceļu uz zvaigznēm un slavas ērkšķiem

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Avicii
Avicii Foto: kadrs no filmas

Tā kā šogad ilgi gaidīto vasaras mūzikas festivālu nebūs, "LMT Viedtelevīzija" piedāvā vairākas dokumentālās filmas par pasaulslavenu mūziķu dzīvesstāstiem un slavas aizkulisēm. Tieši tāda ir arī dokumentālā filma "Avicii – patiesie stāsti" ("Avicii: True Stories"), kas atklāj pasaulslavenā zviedru dīdžeja Avicii straujo ceļu uz popularitātes virsotni, vienlaikus atsedzot arī slavas nastu un radošās krīzes, ko rosina atrašanās pasaules slavas zenītā. 

Avicii mūzikas cienītāji varēs baudīt mūziku, ko jaunais mākslinieks savas īsās dzīves laikā spēja radīt ar tādiem mūzikas grandiem kā Eltons Džons, Kriss Mārtins, Lenijs Kravics, grupu Imagine Dragons un daudziem citiem.  

Avicii, īstajā vārdā Tims Berglings, bija zviedru dīdžejs un producents. Mūziķis dzimis 1989. gadā Zviedrijā. Par mūziku Tims interesējās jau no agras bērnības. Remiksus un dažādas melodijas viņš veidoja jau no astoņu gadu vecuma, bet sešpadsmit gados savu mūziku sāka publicēt dažādos elektroniskās mūzikas forumos. Jaunā mākslinieka centieni nepalika nepamanīti, un tieši tas viņam deva iespēju noslēgt pirmo ierakstu līgumu.

Sākot strauju slavas kāpienu, pasaules atpazīstamību mūziķis ieguva 2011. gadā ar debijas singlu "Levels".

Dokumentālā filma seko stāstam par dīdžeja pēkšņās slavas ceļu un iezīmē arī tā nepievilcīgo pusi, atklājot mākslinieka fiziskās un mentālās veselības problēmas, ko izraisīja viņa dzīvesveids, stress un pārslodze. Avicii dzīvesstāsts filmā atklāj, cik dramatisks var izrādīties jauna, talantīga mākslinieka ceļš uz slavu, kurai nav ne emocionāli, ne fiziski gatavs.

Ar filmu režisoru un producentu Levanu Tsikurišvili Avicii iepazinās vakariņās kāda kopīga drauga mājās Stokholmā. Mūziķis uzaicināja producentu veidot dokumentālo filmu par viņa labdarības projektu Āfrikā, kura ietvaros Avicii ziedoja vienu miljonu ASV dolāru palīdzībai cilvēkiem, kuri cieš no bada. Tsikurišvili un Avicii kļuva par ļoti labiem draugiem un nolēma filmēt dokumentālo filmu arī par paša Avicii dzīvi.

Avicii
Avicii Foto: Facebook/Avicii

Lai arī sākumā ne Avicii, ne Tsikurišvili nebija konkrētas idejas un neviens no viņiem nezināja, kāds tieši būs šīs dokumentālās filmas fokuss, abi apzinājās, ka viņiem ir aizraujošs stāsts, ko parādīt pasaulei. Divdesmit gadu vecumā jaunais zviedru dīdžejs sāka ar pāris vietējiem koncertiem, taču pēc pavisam neilga laika viņu aicināja uzstāties uz lielākajām pasaules mūzikas festivālu skatuvēm, iekarojot mūzikas topu augstākās vietas.

Foto: Fani piemin dīdžeju Avicii.

Taču 2012. gadā mūziķim sākās nopietnas veselības problēmas, un kārtējo reizi atklājās arī slavas tumšā puse. Ņujorkā Avicii tika hospitalizēts uz vienpadsmit dienām akūta aizkuņģa dziedzera iekaisuma dēļ, kuru izraisīja pārmērīga alkohola lietošana. Pēc tam 2014. gadā Austrālijā slimība atkal lika sevi manīt – viņš tika ievietots slimnīcā, kur tika veikta apendicīta operācija un izgriezts žultspūslis. Uz jautājumu, kāpēc viņš tik daudz lieto alkoholu, mūziķis atbildēja, ka tas mazina stresu. Bez tā pirms saviem koncertšoviem viņš esot pārāk uztraucies, un tas palīdz atbrīvoties tik lielas publikas priekšā.

Jau filmas laikā gan pats Avicii, gan viņa aģents atzīst, ka slodze mūziķim ir pārāk liela un, šādā tempā turpinot, viņš ātri var izdegt. Tsikurišvili kādā intervijā atzina, ka diez vai dīdžejs pats līdz galam apzinājās, cik daudz no cilvēka prasa tāda slava un pasaules atpazīstamība.

Avicii bija introverts pēc dabas, viņš cieta no sociālās trauksmes, kuru ievērojami saasināja apkārtējo izraisītais spiediens.

Mūziķis negribēja pievilt ne savus fanus, ne ģimeni un cilvēkus, ar kuriem kopā strādāja. Tāpēc, pat neskatoties uz mentālās un fiziskās veselības problēmām, viņš nekad neapstājās un turpināja darīt visu, lai apkārtējie būtu apmierināti.

Avicii aizraujošās karjeras veiksmes stāsts, neizmērojams talants un unikālā mūzikas izjūta, kā arī dzīves traģiskās beigas nevienu skatītāju neatstās vienaldzīgu.

Filmas reklāmas rullītis.

Raksts tapis sadarbībā ar LMT Viedtelevīziju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu