Svētdien Straupes Zirgu pastā notiks ceturtie Latvijas vīndaru svētki (1)

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: publicitātes

Svētdien, 19.jūlijā, no plkst.11 līdz 15, vēsturiskajā Straupes Zirgu pastā notiks ceturtie Latvijas vīndaru svētki.

Organizatori aicina apmeklētājus līdzi ņemt savus augļus un ogas, lai kopīgi darinātu vīnu nākamā gada svētkiem, un baudītu pagājušajā gadā kopīgi radīto.

"Slow Food Straupe" dibinātāja Astrīde Rozīte uzsvēra, ka Latvijas vīna darināšanai ir senas kultūrvēsturiskas tradīcijas. Latvijas Vīnkopju un Vīndaru biedrība rūpējas, lai Latvijas vīna darināšanas amata prasmes tiktu izkoptas augstākā, profesionālā pakāpē. Lai vīndaru radītais produkts iegūtu atzinību ne tikai atsevišķu vīna pārzinātāju vidū, bet tiktu ar lepnumu piedāvāts visos Latvijas restorānos.

"Tieši tāpēc mūsu biedrība "Slow Food Straupe" jau ceturto gadu rīko Latvijas Vīndaru svētkus ar mērķi popularizēt un padarīt sabiebrībai atpazīstamu mūsu vīndaru veikumu," piebilda Rozīte.

Šogad Latvijas vīnu un ēdienu saderības vērtēšana būs nopietnāka kā jebkad, jo ekspertu vidū būs vieni no Latvijas labākajiem vīnziņiem - Jānis Kaļķis, Agnese Gintere un šefpavārs Māris Jansons. Īpašas ēdienkartes būs sagatavojuši labākie šefpavāri, "Slow Food Latvija" šefpavāru alianses biedri. Profesionāļu izvēlētos ēdiena un vīna pārus viesi varēs baudīt visas dienas garumā.

Foto: Publicitātes foto

Lai saudzētu vidi, svētkos netiks lietotas nedz plastmasas, nedz papīra glāzes. Pie ieejas varēs iegādāties stikla glāzes un glāžu turētājus. Pasākuma organizatori aicina ņemt līdzi pagājušajā gadā iegādātās glāzes, kuras uzrādot, pie ieejas varēs saņemt talonu, kurš ļaus "Zilver" dzērienu darītavas stendā saņemt iepriekšējā gada svētku vīnu bez maksas.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu