Francijā Nantes pilsētas katedrālē izcēlies liels ugunsgrēks (14)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Sestdien katedrālē Francijas rietumu pilsētā Nantē izcēlies liels ugunsgrēks, taču tas tagad savaldīts un postījumi nav salīdzināmi ar pagājušā gadā uguns nodarīto postažu Parīzes Dievmātes katedrālei, ziņo ārkārtas dienesti.

"Postījumi ir koncentrēti ap ērģelēm, kas šķiet pilnībā iznīcinātas. To platforma ir ļoti nestabila un var sabrukt," preses brīfingā pie katedrāles pavēstīja reģiona ugunsdzēsības dienesta priekšnieks Lorēns Ferlī. 

Ugunsdzēsēji tika izsaukti īsi pirms plkst.8 pēc vietējā laika un uz degošo katedrāli nosūtīti 60 ugunsdzēsēji.

Televīzijā demonstrētajās bija ainās redzams, kā no 15.gadsimta celtnes nāk melni dūmi. Katedrāle jau cieta nopietnā ugunsgrēkā 1972.gadā.

Francijas amatpersonas sakarā ar ugunsgrēku sākušas izmeklēšanu par ļaunprātīgu dedzināšanu. Nantes prokurors Pierre Sennes intervijā vietējai radio stacijai "France Bleu Loire Océan" pastāstīja, ka ugunsgrēks vienlaikus izcēlies trijās vietās - pie ērģelēm, kā arī baznīcas iekšienē labajā un kreisajā pusē. 

Savukārt kāda Nantes domes amatpersona pavēstīja, ka ugunsgrēks sācies sestdienas rītā katedrāles iekšpusē un ugunsgrēka cēlonis vēl nav noskaidrots.

Komentāri (14)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu