Fetels demonstrē ātrumu lietū pirms Ungārijas Grand Prix

LETA/DPA
CopyDraugiem X Whatsapp
Sebastjans Fetels
Sebastjans Fetels Foto: AFP/SCANPIX

Pirmās formulas (F-1) sezonas trešajā posmā Budapeštā ātrākais otrajā treniņu sesijā piektdien lietainos laika apstākļos izrādījās "Ferrari" braucējs Sebastjans Fetels.

Pirmajā treniņbraucienā Budapeštas trasē, kas noritēja sausā trasē, taču laika apstākļiem bojājoties, ātrākais bija Hamiltons, kurš Budapeštas 4,381 kilometru garo "Hungaroring" apli veica minūtē un 16,003 sekundēs, komandas biedru Botasu apsteidzot par nieka 0,086 sekundēm.

Trešo un ceturto labāko laiku uzrādīja abi "Racing Point" braucēji - Serhio Peress un Lenss Strols -, kuri no Hamiltona atpalika par attiecīgi 0,527 un 0,964 sekundēm.

Tiesa, pašreiz norit izmeklēšana, vai "Racing Point" braucamie nav pārāk līdzīgi 2019.gada "Mercedes" bolīdiem.

Kārtējā vilšanās sanāca "Ferrari" pilotiem, taču Sebastjans Fetels (+1,235) finišēja sestais un Šarls Leklērs" (+1,401) - septītais aiz "Renault" braucēja Daniela Rikjardo (+1,197).

Pieticīgi rezultāti arī "Red Bull" pilotiem. Makss Verstapens bija astotais (+1,432) un Aleksandrs Albons - 13. (+1,724).

Trasē tā arī nedevās "AlfaTauri" pilots Pjērs Gaslī, ap kura motoru "būrās" mehāniķi.

Otrajā sesijā, kad nelielais lietutiņš kļuva par lietu, visi 20 braucēji kopā veica tikai nedaudz vairāk apļu nekā pirmajā treniņbraucienā vieni paši "Mercedes" piloti.

Lietū veiksmīgākais izrādījās Fetels, kurš apli veica minūtē un 40,464 sekundēs. Viņš par 0,272 sekundēm apsteidza Botasu un par 1,320 sekundēm - Karlosu Sainsu ("McLaren").

Ceturto un piekto vietu sadalīja "Racing Point" braucēji Strols un Peress, apli veicot attiecīgi 1,916 un 2,006 sekundes lēnāk par Fetelu. Sestais bija Gaslī ar 2,124 sekunžu atpalicību no četrkārtējā pasaules čempiona Fetela.

Leklērs ieņēma desmito vietu (+3,261), bet septiņi piloti, aizvadot tikai pa vienam līdz trim apļiem trasē, neklasificējās. Viņu vidū bija arī Hamiltons.

Trijās no pēdējām četrām F-1 sacensībām Budapeštā ir uzvarējis Hamiltons, kura kontā Ungārijas galvaspilsētā kopumā ir rekorda vērtās septiņas uzvaras.

Sestdien paredzēta vēl viena treniņu sesija un kvalifikācija, bet svētdien - sacensības.

Nākamais posms Lielbritānijas "Lielās balvas" izcīņa notiks 2.augustā Silverstonas trasē.

Šosezon bija plānots aizvadīt rekordlielu sacīkšu skaitu (22), taču pandēmijas dēļ organizatori nolēmuši pieturēties pie 18 posmu norises.

Iepriekšējā sezonā par pasaules čempionu tika kronēts Hamiltons, kurš triumfēja sesto reizi karjerā un trešo reizi pēc kārtas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu