Japānas valdība piedāvā stipendijas studijām un pētniecībai

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIC

Japānas vēstniecība piedāvā Latvijas studentiem un jauniešiem līdz 7.augustam pieteikties Japānas valdības stipendijām 2021.gadam trīs stipendiju kategorijās, aģentūra LETA uzzināja Valsts izglītības attīstības aģentūras (VIAA) mājaslapā.

Aģentūras paziņojumā uzsvērts, ka stipendijas ietver arī transporta izdevumus uz un no Japānas, universitātes mācību maksu, kā arī ikmēneša uzturnaudu.

Stipendijas var saņemt trijās kategorijās - pētniecība, augstākā izglītība un profesionālā izglītība Japānā.

Pusotru gadu ilgā pētniecības stipendija piedāvā veikt pētījumu par paša izvēlētu tēmu kādā no Japānas universitātēm. Pirmie seši mēneši paredzēti japāņu valodas apguvei. VIAA informē, ka pretendentiem jābūt dzimušiem pēc 1986.gada 2.aprīļa, jābūt pabeigtai augstākajai izglītībai, kā arī var pieteikties augstskolas pēdējā kursa studenti. Stipendijas pretendentiem jākārto testi angļu un japāņu valodā, tomēr japāņu valodas zināšanas neesot obligātas.

Augstākās izglītības piecu gadu stipendija piedāvā iegūt augstāko izglītību augstskolā Japānā. Pirmais gads esot paredzēts japāņu valodas apguvei.

VIAA atklāj, ka pretendentiem jābūt dzimušiem pēc 1996.gada 2.aprīļa, jābūt pabeigtai vidējai izglītībai, kā arī var pieteikties vidusskolas pēdējo klašu skolnieki un augstskolu studenti. Stipendijas pretendentiem jākārto pārbaudes testi angļu valodā, japāņu valodā, matemātikā un citos priekšmetos, atkarībā no izvēlētās studiju jomas.

Savukārt profesionālās izglītības trīs gadu stipendija piedāvā iegūt profesionālo izglītību koledžā Japānā, piemēram, pavārmākslas, pedagoģijas, uzņēmējdarbības, tūrisma, mākslas vai mūzikas jomā. Arī šeit pirmais gads paredzēts japāņu valodas apguvei.

Obligāta prasība paredz, ka pretendentiem jābūt dzimušiem pēc 1996.gada 2.aprīļa, jābūt pabeigtai vidējai izglītībai, taču var pieteikties arī vidusskolas pēdējo klašu skolnieki un augstskolu studenti. Stipendijas pretendentiem jākārto pārbaudes testi angļu valodā, japāņu valodā un matemātikā.

Pieteikumu iesniegšanas termiņš ir 2020.gada 7.augusts. Šogad koronavīrusa izplatības ierobežošanas nolūkos reflektanti tiek aicināti pieteikumus sūtīt pa pastu Japānas vēstniecībai, Rīgā, Vesetas iela 7. Klātienē vēstniecība pieteikumus nepieņem.

Pārbaudes testi pētniecības stipendijas kandidātiem plānoti 14.augustā, savukārt pārbaudes testi augstākās izglītības, tehniskās izglītības un profesionālās izglītības stipendiju kandidātiem plānoti 17.augustā.

Atlases otrā kārta jeb intervija plānota 2.septembrī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu