Krievu savienība Rīgas domē izjaukšot "Ušakova korupcijas shēmas" (12)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Latvijas Krievu savienības līdzpriekšsēdētājs Miroslavs Mitrofanovs piedalās Otrajā mazākumtautību skolu audzēkņu vecāku sapulcē, ko organizē partija "Latvijas Krievu savienība" un Vecāku kopiena.
Latvijas Krievu savienības līdzpriekšsēdētājs Miroslavs Mitrofanovs piedalās Otrajā mazākumtautību skolu audzēkņu vecāku sapulcē, ko organizē partija "Latvijas Krievu savienība" un Vecāku kopiena. Foto: Evija Trifanova/LETA

Šodien kā desmitais politiskais spēks Rīgas domes ārkārtas vēlēšanām pieteicās Latvijas Krievu savienība (LKS), kas programmā sola korupcijas izskaušanu Rīgā, jaunu mājokļu celšanu un esošās sociālās palīdzības saglabāšanu.

Rīgas domes mēra kandidāts, bijušais Saeimas un uz laiku arī Eiropas Parlamenta deputāts Miroslavs Mitrofanovs pastāstīja, ka aiz viņa sarakstā būs Inna Djeri, kura no LKS saraksta nesekmīgi startējusi dažādās iepriekšējās vēlēšanās, bijušais Saeimas deputāts Jakovs Pliners, Latvijas Antinacistiskās komitejas valdes loceklis Andrejs Pagors un bijušais Saeimas deputāts Vladimirs Buzajevs.

Partijas programmā ir trīs galvenie virzieni, stāstīja Mitrofanovs. Pirmais virziens paredz "saglabāt to, kas pašreiz veiksmīgi darbojās Rīgā", proti, sociālo palīdzību, atlaides sabiedriskajā transportā u.tml.

Otrais virziens paredz "pilnībā izjaukt korupcijas shēmas un sistēmu, kas tika veidota bijušā Rīgas mēra Nila Ušakova (S) laikā un pirms tam". Lai izskaustu korupciju, LKS piedāvā izstrādāt "lēmuma pasi", teica Mitrofanovs, skaidrojot, ka tā būtu mobilā lietotne, ar kuru jebkurš rīdzinieks varētu sekot līdzi, kā attīstās kāds projekts. Piemēram, tajā būtu pieejami visi iepirkumi, to izsludinātāji, dalībnieki, uzvarētāji un gala lēmumu pieņēmēji. Tāpat lietotnē varētu redzēt Rīgas domes lēmuma projektus, kā arī to, kurš tos ir atbalstījis, kurš organizējis un lobējis. Turklāt lietotnē atspoguļotos arī informācija par ierēdņiem, kuri snieguši projektu novērtējumu vai pieņēmuši gala lēmumu, kā arī deputātu reakcijas uz to.

"Visu atspoguļojot internetā, katram iedzīvotājam būtu skaidrs, par kuru partiju drīkst vai nedrīkst balsot nākamajās vēlēšanās. Pašreiz cilvēki neredz, kurš ir pieņēmis kādus lēmumus," teica Mitrofanovs.

Trešais virziens LKS programmā paredz atjaunot pašvaldības mājokļu celtniecību, un attiecīgi šos īpašumus pašvaldība piedāvātu īrēt rīdziniekiem izsoles veidā pēc tāda paša modeļa, kā tas pašreiz notiek Valmierā, stāstīja Mitrofanovs.

Rīgas pilsētas vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs Juris Kokins aģentūrai LETA apstiprināja, ka šodien sarakstu iesniegusi tikai LKS. Viņš norādīja, ka sarakstu iesniegt bija plānojusi arī savienība "Taisnīgums", taču tā tomēr to neesot izdarījusi.

Kā ziņots, līdz šim vēlēšanām bija ieteikti un reģistrēti deviņi saraksti - partijas "Alternative", partijas "Vienoti Latvijai", "Jaunās Vienotības", Zaļo un zemnieku savienības, partiju apvienības "Attīstībai/Par!" un partijas "Progresīvie" apvienotais saraksts, Jaunās konservatīvās partijas, partijas "Gods kalpot Rīgai", partijas "Saskaņa", kā arī nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK un Latvijas Reģionu apvienības apvienotais saraksts.

Interesi par kandidēšanu izrādījuši 13 iespējamo sarakstu pārstāvji, taču nav zināms, vai visu šo politisko spēku pārstāvji nolems pieteikties vēlēšanām. Kandidātu sarakstus Rīgas domes ārkārtas vēlēšanām varēs iesniegt vēl tikai rīt un parīt.

Deputātu kandidātu saraksti jāiesniedz Rīgas pilsētas vēlēšanu komisijā, Kongresu namā, Krišjāņa Valdemāra ielā 5, Rīgā, 308.telpā. Saraksta iesniegšana jāpiesaka iepriekš, zvanot pa tālruni 67026081. 

Rīgas domes vēlēšanās deputātu kandidātu sarakstiem nebūs numuru, bet kārtību, kādā sakārtojamas zīmes iecirkņos (kura saraksta zīme būs virspusē), noteiks izlozē.

Vēlēšanas notiks 29.augustā, kā arī dažas vai vairākas stundas dienā varēs balsot iepriekšējās balsošanas laikā no 26.augusta līdz 28.augustam. Uzturoties balsošanas iecirknī, vēlētājiem būs jāievēro divu metru distance, jādezinficē rokas, jālieto mutes un deguna aizsegs. Vēlētājiem, kuriem nebūs sava sejas aizsega, iecirknī tiks izsniegta vienreizlietojamā sejas aizsargmaska. Vēlētāji aicināti vēlēšanu iecirknī izmantot arī savus rakstāmrīkus, bet, ja vēlētājam šādas iespējas nav, iecirknī tiks nodrošināta katram vēlētājam sava pildspalva.

Komentāri (12)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu