Sestdien avārijās rekordliels skaits cietušo, vairāki cilvēki noslīkuši, trīs cietuši ugunsgrēkā (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Satiksmes negadījums. Ilustratīvs foto.
Satiksmes negadījums. Ilustratīvs foto. Foto: Edijs Pālens/LETA

 Vakar Latvijā reģistrēti 89 ceļu satiksmes negadījumi, kuros cieta 27 cilvēki, kas, tāpat kā dienu iepriekš, ir būtiski vairāk nekā vidēji ikdienā, informēja Valsts policija.

Piemēram, pagājušajā gadā satiksmes negadījumos Latvijā cieta 4071 cilvēks jeb vidēji 11 ceļu satiksmes dalībnieki diennaktī.

Sestdien 13 cilvēki cietuši avārijās Rīgā un tās apkārtnē, septiņi - Zemgalē, četri - Kurzemē, bet trīs - Vidzemē. Viens no cietušajiem bija gājējs, bet seši - velosipēdisti, tostarp trīs no tiem iekļuva negadījumos Rīgā.

Par automašīnas vadīšanu alkohola reibumā policija vakar aizturējusi 15 autovadītājus: sešus - Zemgalē, pa trim - Kurzemē un Vidzemē, divus - Rīgā un tās apkārtnē, bet vienu - Latgalē.

Par ātruma pārsniegšanu autovadītājiem noformēti 158 protokoli. Rīgas apkārtnē par atļautā braukšanas ātruma pārkāpšanu sodīti 26 autovadītāji, Kurzemē - 47, Zemgalē - 42, Vidzemē - 32, bet Latgalē - 11 autovadītāji.

Kopumā policija vakar noformējusi 342 protokolus par ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem.

No ūdenstilpēm Balvu un Liepājas pusē izceļ noslīkušus cilvēkus

 Vakar no Latvijas ūdenstilpēm izcelti divi noslīkuši cilvēki, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Agrita Vītola.

Viens noslīcis cilvēks vakar izcelts no ezera Balvu novadā, bet otrs - no piemājas dīķa Liepājā.

Šogad kopumā VUGD glābēji no Latvijas ūdenstilpēm jau ir izcēluši 72 noslīkušus cilvēkus.

Ugunsgrēkos Latvijā cietuši trīs cilvēki

Ugunsdzēsēji aizvadītajā diennaktī Latvijā dzēsuši 31 ugunsgrēku, kuros cieta trīs cilvēki, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Agrita Vītola.

Vakar ap plkst.15.30 Rīgā, kādas piecstāvu dzīvojamās mājas dzīvoklī, aizdedzies dīvāns, un ugunsgrēkā cietis cilvēks. No piedūmotās ēkas tika evakuēti vēl 44 cilvēki.

VUGD norādīja, ka ugunsgrēka iespējamais izcelšanās iemesls, visticamāk, bija saistīts ar neuzmanīgu smēķēšanu gultā. Dūmu detektors dzīvoklī uzstādīts nebija.

Vakar ap plkst.16 tika saņemts izsaukums Valmierā, kur piecstāvu dzīvojamās mājās dzīvoklī dega sadzīves mantas divu kvadrātmetru platībā. Ugunsgrēkā cieta cilvēks, kurš tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. Ugunsgrēks bija likvidēts vēl pirms VUGD ierašanās.

Savukārt ap plkst.17 tika saņemts izsaukums Rīgā, kur deviņstāvu dzīvojamā ēkas dzīvoklī dega piededzis ēdiens. No piedūmotā dzīvokļa tika izglābts cilvēks.

Pusstundu vēlāk tika saņemts izsaukums Rīgā, kur daudzstāvu mājas pagrabā dega motorollers un sadzīves mantas piecu kvadrātmetru platībā. Mēģinot dzēst liesmas paša spēkiem, ugunsgrēkā cieta cilvēks, kurš tika nodots mediķu aprūpē.

Pagājušajā diennaktī VUGD saņēmis 65 izsaukumus, no tiem 36 bija uz ugunsgrēkiem, tai skaitā uz pieciem meža ugunsgrēkiem, 22 bija uz glābšanas darbiem, bet septiņi izsaukumi bija maldinājumi.

Šogad ugunsgrēkos Latvijā ir gājuši bojā 47, bet cietuši 148 cilvēki.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu